BACK TO
TOP
Farming

Προσεκτικοί ψεκασμοί ενάντια στις προνύμφες του νέου λεπιδόπτερου Crambidae

Την προσοχή σε καλλιεργητές τριφυλλιού, μηδικής, επίσπορου ηλιάνθου και σόγιας εφιστούν οι γεωπόνοι τοης ΔΑΟΚ Δράμας, καθώς αναμένεται η έναρξη νέας γενιάς του μεταναστευτικού είδους λεπιδόπτερου γεωργικής σημασίας Crambidae.

13c

8
0

Σε συνέχεια προηγούμενου εγγράφου, η ΔΑΟΚ Δράμας ενημερώνει ότι έχει διαπιστωθεί η παρουσία ενηλίκων ατόμων τού λεπιδοπτέρου Loxostege sticticalis (Crambidae) σε μεμονωμένες περιοχές της ΠΕ Δράμας. Δεν έχουν εντοπιστεί προσβολές σε καλλιέργειες επί τού παρόντος, καθώς αναμένεται η έναρξη νέας γενεάς.

Συνιστάται στους καλλιεργητές να ελέγχουν το επόμενο διάστημα τις καλλιέργειες τριφυλλιού, μηδικής, επίσπορου ηλιάνθου και σόγιας.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι δεν απαιτείται καμία επέμβαση με τη θέαση των ενηλίκων (πεταλούδων) στον αγρό, καθώς αυτή θα είναι μη αποτελεσματική.

Αν απαιτηθεί επέμβαση αυτή θα πρέπει να γίνει μόλις διαπιστωθεί η παρουσία νεαρών προνυμφών. Οι καλλιεργητές θα πρέπει να έλθουν σε συνεννόηση με τους γεωπόνους.

Καλούνται οι υπεύθυνοι επιστήμονες των καταστημάτων εμπορίας γεωργικών φαρμάκων και οι συνταγογράφοι να επισημαίνουν στους συνεργάτες τους καλλιεργητές την ιδιαιτερότητα αυτή ώστε να αποφευχθούν αναίτιες «προληπτικές» και μη αποτελεσματικές επεμβάσεις δίχως στόχο.

Σε περίπτωση αμφιβολιών οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου για την επιβεβαίωση τού είδους.

Σχετικές φωτογραφίες για την αναγνώριση των προνυμφών και των ενηλίκων του εντόμου:

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές