BACK TO
TOP
Farming

Βιώσιμη γεωργία και τροφές χωρίς άνθρακα επισφραγίζει η συνεργασία Yara-PepsiCo

Έως και 165.000 τόνους λιπασμάτων ετησίως έως το 2030 προβλέπεται να προμηθεύει η Yara στην PepsiCo Europe, όπως προϋποθέτει η μακροπρόθεσμη συνεργασία που ανακοίνωσαν στις 16 Ιουλίου. Κοινός στόχος των δύο εταιρειών να παράσχουν στους ευρωπαίους αγρότες βιώσιμα προγράμματα θρέψης καλλιεργειών προκειμένου, να επιτύχουν μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα, σε όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα απαρτίζουν την αγροδιατροφική αλυσίδα. Οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν αρχικά στις πατάτες και φυσικά, θα ακολουθήσουν κιάλλες καλλιέργειες.

yara-and-pepsico-partnership-pr-hero-image-945x500

18
0

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η οποία εκτείνεται σε πολλές χώρες, οι συμμετέχοντες αγρότες της PepsiCo Europe θα εξοπλιστούν με κορυφαία προϊόντα θρέψης καλλιεργειών και συμβουλές, καθώς και με ψηφιακά εργαλεία ακριβούς γεωργίας. Αυτό θα τους επιτρέψει να αυξήσουν την αποδοτικότητα χρήσης θρεπτικών ουσιών (NUE), να βελτιώσουν τις αποδόσεις και να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα των καλλιεργειών τους.

Η Yara, ηγέτιδα εταιρεία θρέψης καλλιεργειών στην Ευρώπη, θα προμηθεύει την PepsiCo με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες. Η Yara θα παραδίδει έως και 165.000 τόνους λιπασμάτων ετησίως στην PepsiCo, καλύπτοντας περίπου το 25% των αναγκών σε λιπάσματα καλλιεργειών στην Ευρώπη έως το 2030. Αυτά τα λιπάσματα θα είναι κυρίως λιπάσματα Yara Climate Choice, τα οποία περιλαμβάνουν ουσίες χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος που παράγονται από αμμωνία. Το μείγμα θα περιλαμβάνει επίσης, τα τυπικά νιτρικά λιπάσματα υψηλής ποιότητας της Yara, τα οποία παράγονται χρησιμοποιώντας φυσικό αέριο και έχουν ανθρακικό αποτύπωμα περίπου 50% χαμηλότερο από τα περισσότερα λιπάσματα εκτός ΕΕ χάρη στη χρήση τεχνολογίας καταλύτη. Ο στόχος της συνεργασίας είναι η αναβάθμιση σε λιπάσματα Yara Climate Choice με την πάροδο του χρόνου, καθώς η παραγωγή κλιμακώνεται και οι τεχνολογίες ωριμάζουν.

PepsiCo and Yara representatives together with a farmer holding potatoes and next to Yara fertilizer big bags

Η συνεργασία υπογραμμίζει την κοινή δέσμευση των εταιρειών για την οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου συστήματος τροφίμων σύμφωνα με τους κλιματικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, θα υποστηρίξει τους αγρότες κατά τη διάρκεια των εξόδων μετάβασης, διασφαλίζοντας ότι δεν θα επηρεαστούν αρνητικά τα μέσα διαβίωσής τους.

«Η συνεργασία μας με τη Yara αποτελεί κεντρικό στοιχείο του μετασχηματισμού μας προς το PepsiCo Positive (pep+), και αποτελεί κρίσιμο βήμα προς την επίτευξη του στόχου μας για καθαρό μηδενισμό έως το 2040»δήλωσε ο Archana Jagannathan, Chief Sustainability Officer στο PepsiCo Europe. Αξίζει να σημειωθεί, πως η συνεργασία είναι επίσης, σύμφωνη με την αποστολή της Yara να ταΐζει υπεύθυνα τον κόσμο και να προστατεύει τον πλανήτη.

Yara agronomist showing how digital farming tools work in a field to a farmer

«Για να αναπτύξουμε ένα θετικό για τη φύση μέλλον για τα τρόφιμα και να μεταμορφώσουμε το διατροφικό μας σύστημα, πρέπει να συνεργαστούμε σε όλη την αλυσίδα αξίας των τροφίμων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με πρωτοπόρους όπως η PepsiCo για να κάνουμε αυτό το όραμα πραγματικότητα. Η απαλλαγή της παραγωγής τροφίμων από τον άνθρακα θα είναι κρίσιμη για την υλοποίηση της Συμφωνίας του Παρισιού – και οι αγρότες θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο βοηθώντας μας να φτάσουμε εκεί», δήλωσε η Mónica Andrés Enríquez, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος για την Ευρώπη της Yara.

Η συνεργασία, η οποία θα βοηθήσει στην προώθηση αναγεννητικών γεωργικών πρακτικών, θα περιλαμβάνει περίπου 1.000 αγροκτήματα, που θα καλύπτουν συνολικά περίπου 128.000 εκτάρια σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν αρχικά στις πατάτες, μια βασική καλλιέργεια για την PepsiCo, και στη συνέχεια θα επεκταθούν σε άλλες καλλιέργειες όπως η βρώμη και το καλαμπόκι.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές