BACK TO
TOP
Farming

Και ξαφνικά, τα νερά στα Παρακάρλια… τραβήχτηκαν, η γη μπορεί να καλλιεργηθεί

Εξασφανίσθηκαν μέσα σε λίγες μέρες τα νερά πέριξ της λίμνης Κάρλας και σε μια έκταση της τάξεως των 100.000 στρεμμάτων, χωρίς κανείς να εξηγεί με σαφήνεια τι τελικά ήταν αυτό που έκανε τα νερά να υποχωρήσουν μέσα σε τόσο μικρό διάστημα.

nera-sta-parakarlia

Γιάννης Πανάγος

9623
5

Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, από εκεί που τα «πνιγμένα» πέριξ της Κάρλας ξεπερνούσαν τα 100.000 στρέμματα, εδώ και κάποιες μέρες η έκταση που παραμένει κάτω από το νερό μόλις που φθάνει τα 15-20.000 στρέμματα.

Η πρώτη εξήγηση την οποία δίνουν οι κάτοικοι της περιοχής, είναι οι λεγόμενες καταβόθρες. Έτσι, ότι δεν έγινε κοντά στην επέτειο του ενός χρόνου από τις καταστροφικές πλημμύρες του Daniel, δείχνει να διορθώθηκε μέσα σε λίγες μέρες, όταν τα νερά βρήκαν διέξοδο στα υπόγεια ύδατα της θεσσαλικής γης, μέσα από κάποιους φυσικούς «αγωγούς» που αποτυπώνονται στις εικόνες του ρεπορτάζ.

Η φύση δεν κάνει τίποτα ούτε ατελές ούτε μάταιο...

-Αριστοτέλης-

Τις πρώτες μέρες της καταστροφικής πλημμύρας τον Σεπτέμβρη του 2023, δηλώνει στο Agronews ο αγρότης της περιοχής, Γιώργος Κουκότσικας, συζητώντας μ' έναν φίλο μου υδρογεωλόγο του πρώην ΙΓΜΕ, Antonis Manakos το όνομά του, θυμάμαι μου' χε πει, ότι "θα πάρει καιρό να αποξηρανθεί η περιοχή σας, εκτός αν είστε τυχεροί και ενεργοποιηθουν οι Καταβόθρες του ασβεστόλιθου της Κάρλας"...!!! 

Το τελευταίο διάστημα εντός του καλοκαιριού, υπήρχε μια απορία σε διάφορες συζητήσεις, πως, το νερό της πλημμυρισμένης περιοχής μας, και κατά συνέπεια σ' όλη την περιοχή, μιας και είμαστε το "σιφώνι" όλου του πλημμυρισμένου κάμπου, υποχωρούσε πολύ γρήγορα, και μάλιστα στο χαμηλότερο σημείο αυτό της Μαγουλας, που εκεί, δεν υπήρχε "λογική" έξοδος ή κλίση είτε προς το θυρόφραγμα είτε προς άλλη κατεύθυνση..

Τελικά οι Καταβόθρες "ενεργοποιήθηκαν" κάνοντας τη δουλειά τους....!!










Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

29-08-2024 20:23ΔΗΜΉΤΡΗΣ

ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΟΝΟ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Απάντηση

29-08-2024 19:05Thanos

Οι φωτογραφίες των καταβοθρων είναι από την περιοχή της πλυμμηρησμενης λίμνης; ή φωτογραφίες καταβοθρων γενικά, κι αν είναι στην περιοχή της Κάρλας σε ποια περιοχή; Ας απαντήσει ο συντάκτης του άρθρου

Απάντηση

29-08-2024 14:56Σ

Να ειναι απο τη συνεχομενη ζεστη. Δεν παιζει. ?

Απάντηση

29-08-2024 14:22XMMM

Κατά το Μαξίμου δε παίζει καμμία καταβόθρα μπας και γλιτώσουμε;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές