BACK TO
TOP
Farming

Ξεκλειδώνει το πριμ Eπιτόπιας Kομποστοποίησης με μακροχρόνια δράση το UNIKER

Όλες τις προδιαγραφές για τη λήψη του νέου πριμ Επιτόπιας Κομποστοποίησης έως 8 ευρώ το στρέμμα καλύπτει το προϊόν UNIKER, που προσφέρει αποτελεσματική αποδόμηση των φυτικών υπολειμμάτων.

uniker

30
0

Σύμφωνα με τη 2η τροποποίηση  του Σ.Σ. Κ.Α.Π. από την 30/9/2024, προστέθηκε η νέα δράση  «Ετήσια ενίσχυση για την εφαρμογή της επί τόπου κομποστοποίησης» (31.4-5).

  • Αυτή συνίσταται σε ψεκασμό των υπολειμμάτων χωρίς να μετακινηθούν από το χωράφι, με ειδικό σκεύασμα ισχυρών κομποστοποιητικών μικροοργανισμών και ακολούθως ενσωμάτωση αυτών στο έδαφος.
  • Για αυτή την δράση, εφαρμόζονται ειδικά στελέχη πρωτεολυτικών και κυτταρολυτικών βακτηρίων τα οποία με την δράση τους διασπούν τις δυσδιάλυτες ενώσεις (Κυτταρίνες-λιγνίνες) του άνθρακα – αζώτου και φωσφόρου και τις μετατρέπουν σε αφομοιώσιμες μορφές για τα φυτά.
  • Τα μικροβιακά σκευάσματα θα πρέπει να περιέχουν την παραπάνω κατηγορία βακτηρίων σε συνδυασμό με οργανική ύλη.

Το προϊόν UNIKER ανταποκρίνεται στις παραπάνω προδιαγραφές, περιέχει τα συγκεκριμένα στελέχη βακτηρίων και όχι μεταβολίτες (εκχυλίσματα από φύκια, άλγη και άλλους βιοενεργοποιητές)  και είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η μακροχρόνια εφαρμογή του και τα ικανοποιητικά αποτελέσματα του, στην αποδόμηση των φυτικών υπολειμμάτων και στην διαδικασία της κομποστοποίησης, το καθιστούν αναντικατάστατο στις απαιτήσεις των αγροτών.




Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές