Στη συνέντευξη Τύπου, με τίτλο: «Ο δρόμος μας προς τα εμπρός στη γεωργία», την προσέγγιση της εταιρείας συνόψισε ο Vincent Gros, Πρόεδρος του τομέα Agricultural Solutions της BASF, υποστηρίζοντας πως «οι αγρότες σήμερα έχουν έναν όλο και πιο δύσκολο αλλά ταυτόχρονα και σημαντικό ρόλο στο να ισορροπήσουν την ανάγκη για αυξημένη παραγωγικότητα, προστασία του περιβάλλοντος και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κοινωνίας για ποιοτικό και υγιεινό φαγητό. Θέλουμε να δουλέψουμε μαζί τους ώστε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την παραγωγή τροφίμων για έναν ολοένα και αυξανόμενο πληθυσμό, προσφέροντας από την πλευρά μας στο κοινωνικό σύνολο».
O Βινσεντ Γκρος, είναι πρόεδρος του τομέα Agricultural Solutions της BASF.
Το συνέδριο πραγματοποιείται στo Nunhem της Ολλανδιας και συμμετέχουν 78 δημοσιογράφοι από όλη την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Σε αυτό το συνέδριο, οι παρευρισκόμενοι θα ενημερωθούν για τη νέα παγκόσμια πελατοκεντρική στρατηγική της BASF και θα μάθουν πώς η εταιρεία προχωρά τις δραστηριότητές της στο ψηφιακό τοπίο. Οι συμμετέχοντες θα δουν επίσης πώς λειτουργεί το νέο εργοστάσιο σπόρων στο Numhem.
Πέντε ηγέτες της φυτοπροστασίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για κλειστό σύστημα μεταφοράς ψεκαστικού υγρού
Οι ηγέτες της αγροτικής βιομηχανίας BASF, Corteva Agriscience, Nufarm, Syngenta και ADAMA ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση των προϊόντων φυτοπροστασίας στην Ευρώπη, προωθώντας την τεχνολογία κλειστού συστήματος μεταφοράς (CTS). Οι πέντε εταιρείες τώρα προωθούν πιλοτικά το CTS «εύκολης σύνδεσης» (easyconnect) σε επιλεγμένες χώρες για να επωφεληθούν αγρότες, χειριστές και το περιβάλλον.
Το σύστημα easyconnect αποτελείται από δύο στοιχεία: ένα μοναδικό βιδωτό καπάκι- προεγκατεστημένο στα δοχεία φυτοπροστατευτικών - και έναν σύνδεσμο, που μαζί αποτελούν την τεχνολογία CTS. Μέχρι το 2021/2022, μία μεγάλη γκάμα δοχείων (IS 63 βιομηχανικό standard) σχεδιάζεται να εξοπλιστεί με αυτή την τεχνολογία για τους αγρότες σε Δανία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο, με άλλες χώρες να ακολουθούν.
«Ένα CTS, όπως το easyconnect, επιτρέπει την άμεση μεταφορά των προϊόντων προστασίας από το αρχικό τους δοχείο στη δεξαμενή ψεκασμού και την ακριβή μέτρηση της ποσότητας του μεταφερόμενου χημικού προϊόντος. Αυτό μειώνει σημαντικά την έκθεση των χειριστών και τους περιβαλλοντικούς κινδύνους από διαρροή», εξήγησε ο Livio Tedeschi, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Γεωργικών Λύσεων EMEA και CIS, BASF SE.
«Η εισαγωγή ενός CTS σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων θα έχει πραγματικά οφέλη για το περιβάλλον, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο διαρροών κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας των προϊόντων. Άλλα πλεονεκτήματα παρατηρούνται στο ολοκληρωμένο σύστημα έκπλυσης, το οποίο καθιστά ευκολότερο τον καθαρισμό και το ξέβγαλμα των συσκευασιών », δήλωσε ο Xavier Leprince, επικεφαλής της επιχειρηματικής βιωσιμότητας EAME στη Syngenta.
«Σήμερα, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για αποδοτικότητα στο αγρόκτημα. Για να μεγιστοποιηθεί ο χρόνος που περνάνε στο χωράφι σε μέρες καλές για ψεκασμό, οι χειριστές ψεκαστικών επιθυμούν να μειώσουν το χρόνο πλήρωσής τους χωρίς να μειώσουν την ασφάλεια. Το CTS, και ειδικότερα το easyconnect, βοηθούν με αυτό. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι αγρότες θα το βρουν ωφέλιμο», δήλωσε η Louise Brinkworth, Διευθυντής Διαχείρισης Προϊόντων Βόρειας Ευρώπης, Corteva Agriscience.
Ο Bertrand Lombard, Αντιπρόεδρος της ADAMA South Europe, πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να έχει ο αγρότης το πλεονέκτημα όταν το CTS είναι απλό στη χρήση του. Η τεχνολογία easyconnect μειώνει την ανύψωση των δοχείων και έτσι ελαχιστοποιεί το χειρισμό των προϊόντων».
«Θα χαρούμε να δούμε τους αγρότες να υιοθετούν το CTS. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πέντε από τους μεγαλύτερους φορείς της βιομηχανίας αναλαμβάνουν τώρα ένα ακόμη βήμα για την ανεξάρτητη δοκιμή του συστήματος easyconnect ευρύτερα και για τη συνεχή βελτίωση του τρόπου χειρισμού των προϊόντων φυτοπροστασίας », δήλωσε η Karina von Detten, επικεφαλής των λύσεων χαρτοφυλακίου EuMEA στο Nufarm.
Αναπτύχθηκε από την BASF σε συνεργασία με κατασκευαστές εξοπλισμού τρίτων κατασκευαστών, το easyconnect έχει δοκιμαστεί εκτενώς σε επιλεγμένες χώρες από το 2015. Με βάση τα σχόλια των αγροτών, το σύστημα έχει βελτιωθεί σταθερά όσον αφορά το χειρισμό και την ταχύτητα, μέσω της συνήθως χρησιμοποιούμενης χοάνης επαγωγής.
Οι υπόλοιποι συντελεστές του κλάδου του αγροχημικού τομέα, οι κατασκευαστές εξοπλισμού ή οποιεσδήποτε άλλες εταιρείες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκκίνηση του easyconnect στις προαναφερόμενες χώρες, είναι ευπρόσδεκτοι να επικοινωνήσουν με οποιαδήποτε από τις πέντε εταιρείες για περισσότερες πληροφορίες.