Στο συνέδριο συµµετείχαν κορυφαίοι επιστήµονες και ακαδηµαϊκοί, οι οποίοι µίλησαν για τη διαχείριση των µυζητικών εντόµων και ιώσεων.
Πιο συγκεκριµένα ο κύριος Ροδιτάκης Ε.- Καθηγητής Γ. Εντοµολογίας & Φαρµακολογίας ΕΛΜΕΠΑ στο Τµήµα Γεωπονίας, σε συνεργασία µε τον κύριο Βόντα Γ. - Καθηγητής Γ. Φαρµακολογίας, ΓΠΑ, ΙΤΕ, Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, παρουσίασαν τους «Τρόπους ∆ιαχείρισης των Μυζητικών Εντόµων, στα πλαίσια της Πράσινης Συµφωνίας, στις καλλιέργειες των Κηπευτικών». Ακολούθησε η παρουσίαση του κύριου Κατή Ν. – Καθηγητή Ιολογιάς στο ΑΠΘ – Τµήµα Γεωπονίας µε θέµα «Σηµαντικότερες Ιολογικές Ασθένειες και τρόποι Αντιµετώπισή τους».
Επιπλέον έγινε ανάλυση του Σύγχρονου Περιβάλλοντος της Φυτοπροστασίας και στις προκλήσεις που καλείται να αντιµετωπίσει η Ελληνική γεωργία στο κοντινό µέλλον από τον κύριο Ποντίκα Γ. – Πρόεδρος & ∆ιευθύνων Σύµβουλος της Syngenta Hellas και τον κύριο Οικονοµίδη Κ. - CP Marketing & Technical Head Mediterranean της Syngenta Hellas.
Ενώ παρουσιάστηκαν στους συµµετέχοντες τα αποτελέσµατα των πειραµάτων που διενεργήθηκαν µέσα από την συνεργασία της Syngenta Hellas µε τα Ελληνικά Πανεπιστηµιακά Ιδρύµατα.
Πιο συγκεκριµένα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσµατα της υψηλής και ταυτόχρονης προστασίας που προσφέρει το Minecto Alpha 10/1,25 SC από ιούς λόγω της πολύ υψηλής συνεργίας εντοµοκτόνου δράσης και ενεργοποίησης των φυσικών µηχανισµών άµυνας των φυτών.
Και του Clavitus 13SL το οποίο αποτελεί το πρώτο βιολογικό εντοµοκτόνο που προσφέρει υψηλή προστασία από µυζητικά έντοµα και τετράνυχους, έχοντας υψηλή συµβατότητα µε τα περισσότερα ωφέλιµα έντοµα και επικονιαστές.
Ο στόχος της Syngenta είναι να βρίσκεται µπροστά από τις εξελίξεις, µε επιστηµονική γνώση προσφέροντας λύσεις στο δυναµικό περιβάλλον
της σύγχρονης γεωργίας.
Θα θέλαµε να ευχαριστήσουµε όλους τους συµµετέχοντες για την ενεργή παρουσία τους και την άψογη συνεργασία.
∆εληµπαλταδάκης Μανώλης, Campaign Manager Κηπευτικών καλλιεργειών