Λάτρης του κρέατος, µε προτίµηση στο εγχωρίως παραγόµενο και µε πρώτη επιλογή το κοτόπουλο και από τις τελευταίες το αρνί και το κατσίκι, είναι ο Έλληνας καταναλωτής, ο οποίος ταυτόχρονα επιµένει παραδοσιακά να κάνει τις προµήθειές του κυρίως από το κρεοπωλείο της γειτονιάς. Την ίδια στιγµή, δηλώνει θιασώτης της ποιότητας, χωρίς, ωστόσο, να είναι σε θέση να την προσδιορίσει ή να την αναγνωρίσει, δεν λέει όχι στις προσφορές, ενώ όλο και πιο συχνά ζητά κρέατα ιδιαίτερων κοπών, αν και δεν συµπαθεί ιδιαιτέρως εκείνα που πωλούνται σε δισκάκι.