To όνομα της εταιρείας είναι πλέον Avramar, προερχόμενο από την ελληνική λέξη αύρα και τη λέξη Mar (θάλασσα στα Ισπανικά). Το νέο λογότυπο χαρακτηρίζεται από τρία ψάρια ενωμένα μεταξύ τους, όπως το παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Alex Myers.
Συνδυάζοντας ελληνική και ισπανική ιχθυοκαλλιέργεια
Ο Alex Mayers σημείωσε ότι το πρώτο βήμα στη νέα εποχή της οντότητας που δημιουργήθηκε θα αποτελέσει ο συνδυασμός της ελληνικής και της ισπανικής ιχθυοκαλλιέργειας καθώς ο όμιλος Avramar διατηρεί παρουσία και στις δύο χώρες.
Επενδύσεις έως 25 εκατ. ευρώ για το 2021 – Iδιοπαραγόμενες τροφές
Στόχος θα αποτελέσει διασφάλιση της καλλιέργειας από τους ιχθυογεννητικούς σταθμούς με ανταγωνιστικότητα, ποιότητα και σύγχρονες τεχνικές παραγωγής. «Έχουμε 12 ιχθυογεννητικούς σταθμούς σε Ελλάδα και Ισπανία και αποτελούν τη μυστική μας συνταγή για καλό προϊόν με εκτεταμένη έρευνα», σημείωσε ο κύριος Myers.
Στον τομέα των τροφών παράγει τις τροφές για τα ψάρια που φέρνει στην αγορά. Αυτή τη στιγμή διαθέτει τρία εργοστάσια ιχθυοτροφών, ενώ ο Περσέας ειδικεύεται σε λαβράκι και τσιπούρα, γεγονός που καθιστά την Avramar ανεξάρτητη για να ταΐζει τα δικά της ψάρια. Ας σημειωθεί ότι απόκτηση του Περσέα να αποτελεί στρατηγικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.
Ως προς τις εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας ο όμιλος διαθέτει 71 μονάδες σε Ελλάδα και Ισπανία, όπου θα υλοποιηθεί εκσυγχρονισμός με προγραμματισμένες επενδύσεις για το 2021, οι οποίες θα ανέλθουν σε έως και 25 εκατ. ευρώ και έμφαση σε τεχνογνωσία και τεχνολογία. Στην Ισπανία η Avramar θα δημιουργήσει νέες φάρμες, ενώ στην Ελλάδα θα αυξήσει το μέγεθος των υπαρχόντων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας.
Ο σχεδιασμός για μεγαλύτερες μονάδες στο πλαίσιο του χωροταξικού σχεδιασμού
Όπως ανέφερε σχετικά με τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας ο εμπορικός διευθυντής του ομίλου, Απόστολος Τουραλιάς, η επιχείρηση θα ενισχύσει τις υπάρχουσες στο πλαίσιο του χωροταξικού σχεδιασμού. Αναφερόμενος στο θέμα τον ΠΟΑΥ αναφέρθηκε στην πρόοδο που σημειώθηκε στο θέμα, διευκρινίζοντας ότι αυτή τη στιγμή τρεις μελέτες βρίσκονται στο στάδιο των προεδρικών διαταγμάτων, άλλες τρεις στο ΣτΕ και πλέον υφίστανται ώριμοι φάκελοι - μελέτες για το συγκεκριμένο ζήτημα. «Υπάρχει σημαντική πρόοδος ανάμεσα στις σχέσεις των υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής ανάπτυξης τόσο από την πολιτική ηγεσία αλλά και σε επίπεδο υπηρεσιών, ώστε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Η καταληκτική ημερομηνία είναι ο Νοέμβριος του 2021 και θα πρέπει να κινηθούμε γρήγορα για να προλάβουμε το τρέχον έτος».
Στο επίκεντρο η ενίσχυση των μονάδων μεταποίησης και συσκευασίας
Στον τομέα των εξαγωγών κύριες αγορές είναι η Αμερική, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία. Mε το βλέμμα στις διεθνείς πωλήσεις η Avramar θα επενδύσει σε μονάδες συσκευασίας με χώρους μεταποίησης και θα παρουσιάσει στην αγορά περισσότερα προϊόντα προστιθέμενης αξίας με ψάρι σε φιλέτο και νέες συσκευασίες για ευκολία χρήσης προς τους καταναλωτές αλλά και μεγαλύτερα μεγέθη ψαριών σε λαβράκι και τσιπούρα, κάτι που θα συμβεί σε συνάρτηση με τη ζήτηση από τους πελάτες της εταιρείας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ξεκινήσει σταδιακά να υλοποιείται από φέτος.
Ο όμιλος Avramar σε αριθμούς
- 400 εκατ. ευρώ τζίρος (στόχος για >400 εκατ. το 2021)
- 300 εργαζόμενοι
- Περίπου 1.900 στην Ελλάδα
- Περίπου 400 στην Ισπανία
- 700 πελάτες παγκοσμίως
- 35 αγορές διεθνώς
- 245 εκατ. γόνοι ανά έτος
- 000 τόνοι ανά έτος
- 000 παραγωγή βιομάζας ανά έτος