Ο επιχειρηματίας που μαζί με τον αδελφό του, Γιάννη κατάφεραν μέσα στο πέρασμα του χρόνου να καταστήσουν την οικογενειακή εταιρεία που ξεκίνησε από ένα γαλατάδικο το 1922 στην Πατησίων 213, σε ένα βιομηχανικό κολοσσό, άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Δευτέρας.
Η είδηση του θανάτου του Κυριάκου Φιλίππου σκόρπισε θλίψη στην οικογένειά του, στους εργαζομένους, τους συνεργάτες του και σε όσους τον γνώριζαν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
"Εχθές έφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Φιλίππου. Ένας πρωτοπόρος, οραματιστής που άλλαξε τη βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα και έφερε το όνομα της ΦΑΓΕ στα πέρατα του κόσμου. Επιστήμονας, δίκαιος εργοδότης, γενναιόδωρος, αιώνιος εξερευνητής του καλλίτερου, αφήνει πίσω του μια κληρονομιά επιχειρηματικού ήθους".
Από το γαλατάδικο στην Πατησίων στην ισχυρή βιομηχανία
Ο Κυριάκος μαζί με τον αδελφό του Γιάννη συνέχισαν την οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε από ένα γαλατάδικο το 1922 στην Πατησίων 213 και μετά το 1974 εξελίχθηκε σε βιομηχανικό κολοσσό. Το πρώτο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ άνοιξε στο Γαλάτσι το 1964 και μετά το 1975 ήρθε το εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση.
Ο Κυριάκος Φιλίππου σπούδασε χημικός μηχανικός και ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που βρήκε τον τρόπο αδρανοποίησης του γιαουρτιού ώστε να μπορεί να τυποποιηθεί και να διαρκεί περισσότερο. Ήταν ο πρώτος επίσης, που παρουσίασε στην ελληνική αγορά τη δεκαετία του '80 το στραγγιστό γιαούρτι με ανθόγαλα, το προϊόν αιχμής της ΦΑΓΕ, το Total.
Το 1975, η ΦΑΓΕ τελειοποίησε την τυποποίηση παρασκευής γιαουρτιού, η οποία άλλαξε ριζικά την ελληνική αγορά. Αυτό έκανε το γιαούρτι να έχει σταθερή γεύση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Νέες ποικιλίες και γεύσεις εισήχθησαν λίγο αργότερα. Το 1981 άρχισαν οι εξαγωγές προς την ευρωπαϊκή αγορά.