BACK TO
TOP
Food insider

Βήμα Νιτσιάκου στο συσκευασμένο μοσχάρι και αρνί με νέα μονάδα στα Ιωάννινα

Στην παραγωγή μοσχαρίσιου και αρνίσιου κρέατος εισέρχεται η Νιτσιάκος, καθώς ολοκλήρωσε την επένδυση που είχε προγραμματίσει για την δημιουργία νέας μονάδας αποστέωσης και συσκευασίας, η οποία βρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή των Ιωαννίνων.

nitsiakos1

Γιώργος Λαμπίρης

11
0

Πρόκειται για μία κίνηση που είχε προαναγγείλει η εταιρεία, η οποία ουσιαστικά της ανοίγει το δρόμο και για άλλες κατηγορίες προϊόντων, πέρα από το κοτόπουλο, τη γαλοπούλα και τις ζωοτροφές που αποτελούν τους κύριους άξονες δραστηριότητας της επιχείρησης. Σε αυτή την κατεύθυνση η Νιτσιάκος βρίσκεται ήδη σε διαδικασία στελέχωσης της νέας μονάδας με εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς η λειτουργία της αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Πρόκειται για ένα εγχείρημα, το οποίο με βάση τον αρχικό σχεδιασμό επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή από τα τέλη του 2020. Ωστόσο οι συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία στην αγορά, οδήγησαν την εταιρεία να παρατείνει το χρόνο υλοποίησης της συγκεκριμένης κίνησης.

Γραμμή αποστέωσης, παραγωγής κιμά και συσκευασίας

Σύμφωνα με την εταιρεία η νέα μονάδα που τίθεται σε λειτουργία έχει επιφάνεια 4.500 τ.μ. Περιλαμβάνει γραμμή αποστέωσης και παραγωγής κιμά και κρεατοσκευασμάτων, με την δυνατότητα να συσκευάζει σε κενό αέρος και τροποποιημένη ατμόσφαιρα.

Στο πλαίσιο της εν λόγω επένδυσης η Νιτσιάκος δημιούργησε στάβλους στο Καλπάκι Ιωαννίνων προκειμένου να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία που διαθέτει στην εκτροφή ζώων. Στις συγκεκριμένες σταβλικές εγκαταστάσεις εκτρέφονται μοσχάρια.

Μέσα από τη συγκεκριμένη κίνηση η Νιτσιάκος αποτελεί την πρώτη επιχείρηση με δραστηριότητα στην πτηνοτροφία, η οποία εισέρχεται ταυτόχρονα και στην παραγωγή κόκκινου κρέατος. Έτσι θα έχει την δυνατότητα ταυτόχρονης εκτροφής και παραγωγής των περισσοτέρων από τα είδη κρέατος που διακινούνται στην ελληνική αγορά, ήτοι το μοσχάρι, το αρνί, τη γαλοπούλα και το κουνέλι.

Με τους νέους κωδικούς που θα αναπτύξει η εταιρεία θα ξεκινήσει τη διακίνησή τους τόσο στα λιανική και στα σούπερ μάρκετ, όσο και στην μαζική εστίαση. Η διανομή θα πραγματοποιείται μέσα από το πανελλαδικό δίκτυο που διαθέτει η εταιρεία.

Συνολικές επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ για το διάστημα 2020-2022

Σημειώνεται ότι για τα έτη 2020-2022 είναι προγραμματισμένες συνολικές επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνουν εκτός από τη μονάδα επεξεργασίας και συσκευασίας κόκκινου κρέατος:

-Τον εκσυγχρονισμό και την διεύρυνση της παραγωγικής δυναμικότητας στα 5000 πτηνά ανά ώρα στο πτηνοσφαγείο της Θεσσαλονίκης.

-Την δημιουργία νέου εργοστασίου με γραμμές επεξεργασίας υποπροϊόντων σφαγής.

-Την προσθήκη νέας γραμμής σφαγής και τον διπλασιασμό του τυποποιητηρίου στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων.

Να σημειωθεί ότι η Νιτσιάκος καταγράφει πωλήσεις που υπερβαίνουν το φράγμα των 300 εκατ. ευρώ, κινούμενη αναπτυξιακά τα τελευταία χρόνια καθώς το 2019 που είναι και τα τελευταία δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα για την εταιρεία, ο κύκλος εργασιών της ήταν στα 362,4 εκατ. ευρώ έναντι 353,1 εκατ. ευρώ που ήταν το 2018. Το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα για την τετραετία 2019 – 2022 που έχει θέσει σε εφαρμογή η εταιρεία με έδρα τα Ιωάννινα ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ.

Η Νιτσιάκος σε αριθμούς

Κύκλος εργασιών

2019: 362,4 εκατ. ευρώ

2018: 353,1 εκατ. ευρώ

Καθαρά κέρδη

2019: 2,84 εκατ. ευρώ

2018: 2,38 εκατ. ευρώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία