Συνεργαζόµενες µε οµάδες παραγωγών και συνεταιρισµούς των νοµών Πέλλας, Ηµαθίας, Λάρισας και Φλώρινας, και οι τρεις εταιρείες προβαίνουν σε κατάρτιση συµβολαίων συνεργασίας διάρκειας 15-20 ετών, παρέχοντας στους παραγωγούς όλα τα απαραίτητα εχέγγυα. Αντικείµενο είναι η φύτευση συγκεκριµένων ποικιλιών, µε φυτά τα οποία παρέχονται από τις εταιρείες στους παραγωγούς.
Μέχρι στιγµής έχει επενδυθεί πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ για νέες ποικιλίες, µε στόχο να δηµιουργηθούν οµάδες παραγωγών που θα αποτελέσουν «πιλότο» για τους υπόλοιπους. Πρωταρχικός στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας της πρώτης ύλης, η παραγωγή προϊόντων βάσει υψηλών ποιοτικών προτύπων, η βελτίωση της στρεµµατικής απόδοσης και η εξοικονόµηση κόστους, στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.
Ενδεικτικά, οι νέες ποικιλίες στο βιοµηχανικό ροδάκινο έχουν τα εξής πλεονεκτήµατα σε σύγκριση µε τις κλασικές
- Αυξηµένη στρεµµατική απόδοση κατά 50-100%
- Υψηλότερο ποσοστό σακχάρων (brix) κατά 30-40%
- Είναι προσαρµοσµένες στις νέες κλιµατολογικές συνθήκες και πολύ λιγότερο ευάλωτες στις καιρικές διακυµάνσεις
Αξίζει να σηµειωθεί, ότι τα αποτελέσµατα από τις νέες ποικιλίες είναι θεαµατικά.
Στόχος είναι να καθιερωθεί η τιµή της πρώτης ύλης ανάλογα της ποιότητας στα πλαίσια του εφικτού. Η ευθύνη βαραίνει και τους παραγωγούς και τη βιοµηχανία, αλλά περισσότερο τη βιοµηχανία. Έχει σηµασία η βελτίωση της στρεµµατικής απόδοσης και η βελτιστοποίηση του κόστους. Εποµένως εάν βελτιωθεί και η ποιότητα, σε συνδυασµό µε τα δύο προηγούµενα στοιχεία, υπάρχει η δυνατότητα βελτίωσης της τιµής. Η καλή ποιότητα στην πρώτη ύλη θα έχει ως αποτέλεσµα την αύξηση της απόδοσης των γραµµών παραγωγής, χαµηλότερο εργατικό κόστος κατά τη διαλογή και καλύτερα τελικά ποιοτικά προϊόντα µε ότι αυτό θετικό συνεπάγεται.
Στόχος είναι το µοντέλο αυτό να λειτουργήσει σταδιακά ως πρότυπο µοντέλο συνεργασίας και καλλιέργειας και για άλλους παραγωγούς καθώς και για άλλα αγροτικά προϊόντα, δίνοντας, τελικά, την απαιτούµενη ποιοτική ώθηση στον πρωτογενή τοµέα.
«Οι βιοµηχανίες έχουν την υποχρέωση να καθοδηγήσουν αναλόγως τους παραγωγούς», δηλώνει εµφαντικά ο ιδρυτής και πρόεδρος των εταιρειών, Ελευθέριος Σαΐτης .
Ο ίδιος περιγράφει τη συγκεκριµένη κίνηση, ίσως, ως «το τελευταίο µεγάλο στοίχηµα της καριέρας του», ένα στοίχηµα το οποίο ασπάζονται οι συνέταιροί του καθώς και τα στελέχη των εταιρειών τους.
Με αυτή τη συλλογική προσπάθεια των υγιών ιδιωτικών επιχειρήσεων, στην οποία είναι αρωγός και η ΕΚΕ (Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας), θα µπορούσαν να απελευθερωθούν τουλάχιστον 50.000 στρέµµατα γης, προς αξιοποίηση για άλλες καλλιέργειες.
Στρατηγική συνεργασία µε την PlantDirect
Ως προς τον τοµέα της ελιάς, στο πλαίσιο αναζήτησης καινοτόµων προϊόντων και µεθόδων παραγωγής, µε υψηλή αίσθηση ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και στους εργαζοµένους της, η Intercomm Foods έχει ανακοινώσει έναρξη στρατηγικής συνεργασίας µε την εταιρία PlantDirect .
Βασικός πυλώνας της συνεργασίας είναι η στροφή της παραγωγικής διαδικασίας στα πλαίσια προτύπων ολοκληρωµένης διαχείρισης. Κοινή στόχευση αποτελεί α) η προστασία και η ορθολογική οργάνωση των συνεργαζόµενων γεωργικών εκµεταλλεύσεων, β) η παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων µε σεβασµό στον αγρότη και στον τελικό καταναλωτή, γ) η πλήρης ιχνηλασιµότητα της παραγωγικής αλυσίδας και δ) η ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος της παραγωγικής διαδικασίας. Και οι τρεις εταιρείες θεωρούν τους παραγωγούς συνοδοιπόρους συναγωνιστές και όχι αντιπάλους ανταγωνιστές. Οι διοικήσεις των εταιρειών τονίζουν ότι τα τελευταία 25 χρόνια δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ από τους παραγωγούς του βιοµηχανικού ροδάκινου, βερίκοκου και αχλαδιών.
Όραµα των ανωτέρω εταιρειών είναι η ανάδειξη του ελληνικού αγρο-διατροφικού τοµέα, µε έµφαση πάντα στη βιώσιµη ανάπτυξη και τις σύγχρονες καλλιεργητικές πρακτικές, ανταποκρινόµενοι στις νέες απαιτήσεις των καταναλωτών. Σε αυτό το πλαίσιο, δηµιουργούν συνεργατικά σχήµατα µακροπρόθεσµης διάρκειας µεταξύ επιχειρήσεων, του αγροτικού τοµέα και των πανεπιστηµίων για όλο το φάσµα των γεωργικών εκµεταλλεύσεων, µε στόχο την ανάπτυξη καινοτόµων µεθόδων παραγωγής και νέων προϊόντων προκειµένου οι παραγωγοί και η βιοµηχανία να µπορέσουν από κοινού να ανταπεξέλθουν στις µεγάλες προκλήσεις που αντιµετωπίζουν λόγω της κλιµατικής αλλαγής και έλλειψης εργατικών χεριών. Πρόσφατα µάλιστα οι εταιρείες διοργάνωσαν ενηµερωτική ηµερίδα µε θέµα τη «Σύµπραξη µεταποιητικού τοµέα και πρωτογενούς παραγωγής», αναλύοντας τους στόχους της βιοµηχανίας απέναντι στις προκλήσεις της εποχής, τις δράσεις στήριξης και διαχείρισης των γεωργικών εκµεταλλεύσεων, τη δυνατότητα για µηχανική συγκοµιδή, τον ποιοτικό έλεγχο και τις απαιτήσεις της βιοµηχανίας στα βιοµηχανικά φρούτα, αλλά και τις προοπτικές του µεταποιηµένου φρούτου και ελιάς στις διεθνείς αγορές.
20-01-2024 02:58Bradford
sex porn
Απάντηση