BACK TO
TOP
Food insider

Πιλοτικό πρόγραμμα αναγεννητικής γεωργίας ενεργοποιεί η Chivas Brothers

Η εταιρεία παραγωγής σκωτσέζικου ουίσκι Chivas Brothers ανακοίνωσε την έναρξη ενός πιλοτικού προγράμματος που θέτει στο επίκεντρο την υποστήριξη πιο βιώσιμων γεωργικών πρακτικών, ως μέρος των προσπαθειών της για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

pilotiko_programma_anagennhtikhs_gewrgias

10
0

Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος της συνεργασίας μεταξύ της Chivas Brothers, της Bairds Malt και του εμπόρου γεωργικών προϊόντων Scotgrain με σκοπό τη συλλογική συνεργασία για τη διευκόλυνση της συνεχούς βελτίωσης των προσπαθειών βιωσιμότητας των αγροκτημάτων.

Το πιλοτικό πρόγραμμα - το οποίο ονομάστηκε «Πιλοτική Ομάδα Καλλιεργητών Dalmunach» - θα διαρκέσει τρία έως πέντε χρόνια και θα αποτελείται αρχικά από οκτώ παραγωγούς κριθαριού που έχουν επιλέξει εθελοντικά να συμμετάσχουν στις πρώτες δοκιμές στο αγρόκτημα. Θα περιλαμβάνουν την υιοθέτηση μιας σειράς καλλιεργητικών πρακτικών για τη βελτίωση της υγείας του εδάφους, τη βελτιστοποίηση της χρήσης λιπασμάτων, την ανάπτυξη λωρίδων αυτοφυών λουλουδιών γύρω από τα χωράφια κλπ.

Ο παραγωγός ουίσκι εκτιμά ότι περίπου το ένα τρίτο του αποτυπώματος άνθρακα προέρχεται από την καλλιέργεια και την επεξεργασία των γεωργικών πρώτων υλών του, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής λιπασμάτων, της παραγωγής κριθαριού και της βύνης.

Ο Ronald Daalmans, διευθυντής περιβαλλοντικής αειφορίας στην Chivas Brothers, είπε ότι η δημιουργία συνεργασιών με καλλιεργητές αντιπροσωπεύει μια «κρίσιμη στιγμή» στο ταξίδι της εταιρείας για την αειφορία. «Ο συνεχιζόμενος αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής σημαίνει ότι οι καλλιεργητές μας πρέπει να προσαρμόσουν τις πρακτικές τους - και πολλοί αντιμετωπίζουν δύσκολες αποφάσεις σχετικά με βιώσιμες πρακτικές, επειδή είναι απαγορευτικό το κόστος να εφαρμοστούν νέες τεχνικές χωρίς βεβαιότητα για το πώς θα επηρεάσουν τις καλλιέργειες κατά τη διάρκεια του κύκλου ανάπτυξης», πρόσθεσε και συνέχισε «Η συνεργασία μας κάνει πιο δυνατούς - όχι μόνο για να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα, αλλά και για να παρέχουμε ανεκτίμητες γνώσεις που μπορούν να ωφελήσουν την αγροτική κοινότητα γενικότερα».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία