BACK TO
TOP
Food insider

Μετασχηματίζει με 5 στρατηγικά βήματα την αλυσίδα αξίας γιαουρτιού η Danone

Η Danone Ισπανίας προωθεί μια στρατηγική πέντε βημάτων για την αντιμετώπιση των μελλοντικών αναγκών της κατηγορίας του γιαουρτιού βάζοντας στο επίκεντρο τη μετατροπή ολόκληρης της αλυσίδας αξίας του προϊόντος από το αγρόκτημα.

planta-danone

18
0

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Danone έχει εφαρμόσει έναν στρατηγικό μετασχηματισμό του γεωργικού και κτηνοτροφικού μοντέλου της και τη βοήθησε να γίνει μία από τις πρώτες εταιρείες τροφίμων με σχέδια μείωσης των αερίων θερμοκηπίου – συμπεριλαμβανομένων των γεωργικών εκπομπών – εγκεκριμένα από την SBTi.

Είναι επίσης η πρώτη και μοναδική εταιρεία τροφίμων με δέσμευση μείωσης του μεθανίου που ευθυγραμμίζεται με την Παγκόσμια Δέσμευση Μεθανίου COP26.

Το σχέδιο περιλαμβάνει:

  • προμήθεια από αγροκτήματα με χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου άνθρακα, 
  • εισαγωγή νέων μοντέλων συσκευασίας που είναι 100% ανακυκλώσιμα, επαναχρησιμοποιήσιμα ή κομποστοποιήσιμα,
  • μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής,
  • εφαρμογή μέτρων για την μείωση απώλειας τροφίμων σε όλη την αλυσίδα αξίας και
  • επενδύσεις σε ποιοτικά γιαούρτια με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Ο γίγαντας τροφίμων πρόσθεσε ότι έχει ήδη μειώσει τις εκπομπές CO2 στις φάρμες του κατά 20% τα τελευταία πέντε χρόνια και στοχεύει να τις μειώσει έως και 37% έως το 2030.

Η Silvia Canals, επικεφαλής του τμήματος βιωσιμότητας της Danone Iberia, δήλωσε: «Το μέλλον του γιαουρτιού είναι υγιεινό και βιώσιμο γιατί λιγότερο είναι περισσότερο: λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, περισσότερη διατροφή. Για τη Danone, το βασικό είναι να φροντίζει τις οικογένειες και να προσφέρει τα καλύτερα προϊόντα για τους ανθρώπους και τον πλανήτη, και αυτό ξεκινά από το χωράφι, στις οικογενειακές μας φάρμες. Επειδή όσο καλύτερη είναι η κατάσταση των αγελάδων μας, τόσο πιο θρεπτικό θα είναι το γιαούρτι μας. Είναι μια διαδικασία που διατρέχει ολόκληρη την αλυσίδα αξίας μας μέχρι να φτάσει στα σπίτια».

Ο François Lacombe, Διευθύνων Σύμβουλος της Danone Iberia, δήλωσε: «Η Danone είναι ένας καινοτόμος και συνεργάσιμος ηγέτης στον γαλακτοκομικό τομέα. Έτσι, σήμερα, δείξαμε πώς ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις των καταναλωτών μας για μια πιο βιώσιμη βιομηχανία αγροδιατροφής, συνεχίζοντας να οδηγήσει το δρόμο για μια πιο υγιή και βιώσιμη μετάβαση. Το γεωργικό και κτηνοτροφικό μοντέλο που προωθούμε απαιτεί τη δέσμευση πολλών παραγόντων σε όλη την αλυσίδα με τους οποίους μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί, όχι μόνο υποστηρίζοντας όλους τους εταίρους μας σε αυτή τη μετάβαση τα επόμενα χρόνια, αλλά και διασφαλίζοντας ότι οι προσπάθειές μας έχουν πραγματική αντίκτυπο στην υγεία του πλανήτη και των καταναλωτών μας».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία