BACK TO
TOP
Food insider

Καινοτόμα μέθοδος από Nestle για μείωση των λιπαρών του γάλατος

Νέα λύση για την μείωση των λιπαρών της σκόνης γάλακτος κατά τουλάχιστον 60%, χωρίς να αλλοιώνει την ποιότητα, την γεύση και την υφή της, προτείνει η Nestle.

Nestle-2024-07-18-at-16_05_56__1_

8
0

Η καινοτόμα μέθοδος της Nestle βασίζεται στη συσσωμάτωση των πρωτεϊνών του γάλατος, όπου η πρωτεΐνη αντανακλά το μέγεθος και την υφή των λιπαρών που εμπεριέχει το γάλα, με αποτέλεσμα την παραγωγή ενός γάλατος με λιγότερα λιπαρά.

Η επικεφαλής του τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης για τις διατροφικές επιχειρήσεις της Nestle, Isabelle Bureau-Franz δήλωσε ότι η  εταιρεία έχει ήδη εισάγει αυτή τη νέα τεχνολογία με το προϊόν Ninho Adulto της Βραζιλίας επιτυγχάνοντας την δραστική μείωση των λιπαρών του γάλατος, και φέρνοντας μια κρεμώδη υφή και μια αίσθηση που προτιμούν οι καταναλωτές.

Την σημασία αυτής της νέας τεχνολογίας τόνισε και η επικεφαλής της παγκόσμιας κατηγορίας του τμήματος Nutrion Srategic Business Unit της εταιρείας, Laureen Alsteens, η οποία τόνισε πως το Ninho είναι πολύ δημοφιλές στην Βραζιλία και πως η «διαρκής καινοτομία» της εταιρείας θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κοινού.

Αυτή η πρωτοβουλία της Nestle είναι μόλις μία από τις πολλές επιστημονικές λύσεις του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας, με άλλες μεθόδους να περιλαμβάνουν μια επεξεργασία των ενζύμων για να μειώσουν τα ζάχαρα σε σημαντικά συστατικά, και μια τεχνολογία μικρό αερισμού που συμβάλλει στην κρεμώδη υφή της σοκολάτας ανταποκρινόμενη στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε την επέκταση των προϊόντων για την μητρική υγείας της σειράς Materna, με μια αλληλουχία προϊόντων βασισμένη στις ανάγκες των γυναικών πριν και μετά από την εγκυμοσύνη.

Πηγή: European Supermarket Magazine

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία