BACK TO
TOP
Food insider

Επικονίαση σε πραγματικό χρόνο αναβαθμίζει ποιότητα και γεύση τροφίμων

Περίπου το 75% των μεγάλων καλλιεργειών τροφίμων εξαρτώνται από επικονιαστές, με τις μέλισσες να είναι οι πιο ζωτικές μεταξύ τους, διαπιστώνει η ομάδα ερευνητών της Bee Hero, η οποία λανσάρει αναβαθμισμένη πλατφόρμα που θα επιτρέπει την παρακολούθηση της δραστηριότητας των επικονιαστών σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας στους καλλιεργητές πολύτιμες πληροφορίες για την βελτίωση της διαδικασίας και, κατ’ επέκταση, της ποιότητας των τροφίμων που καταναλώνουμε καθημερινά.

0783a3863b14c01b27c3c17b8ee77fe4_XL

14
0

Η BeeHero, ηγέτιδα εταιρεία στην αγροτική επικονίαση, ανακοίνωσε την κυκλοφορία της αναβαθμισμένης πλατφόρμας Pollination Insight Platform (PIP) 2.0, σχεδιασμένης να μετρά και να βελτιώνει τη δραστηριότητα των επικονιαστών στις καλλιέργειες. Η νέα αυτή έκδοση στοχεύει στην αύξηση της αποδοτικότητας της επικονίασης και των αποδόσεων των καλλιεργειών.

Το PIP 2.0 αντικαθιστά τις παραδοσιακές, μη αυτόματες μεθόδους συλλογής δεδομένων στο χωράφι, επιτρέποντας στους καλλιεργητές να προσδιορίσουν τους προτιμώμενους χρόνους και ποικιλίες αναζήτησης τροφής, να αξιολογήσουν τη σχέση μεταξύ του αριθμού των κυψελών και της ποιότητας των καλλιεργειών, και να παρακολουθούν την αναλογία επισκέψεων μελισσών προς αρσενικές και θηλυκές σειρές καλλιεργειών ανά λεπτό. Επιπλέον, μπορούν να δημιουργήσουν προγνωστικά μοντέλα για την επιτυχία της απόδοσης και της επικονίασης.

Η πλατφόρμα μπορεί να αναγνωρίσει ένα ευρύ φάσμα επικονιαστών και είναι ήδη λειτουργική σε ΗΠΑ, Ισραήλ, Γαλλία, Ολλανδία, Αυστραλία και Νότια Αφρική και χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση και βελτιστοποίηση της επικονίασης διαφόρων καλλιεργειών σπόρων, όπως κρεμμύδια, καρότα, καρπούζια, ραπανάκια, μήλα, βατόμουρα και σμέουρα.

Με πληροφορίες από Fruitnet

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία