Επισήμανε, παράλληλα, ότι λόγω της ξηρασίας και της λειψυδρίας που επικρατεί στο νησί από τα 1.000 στρέμματα που καλλιεργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, φέτος θα φυτευτούν μόνο 10 με 20 στρέμματα τα οποία προορίζονται για την προσωπική κατανάλωση των παραγωγών.
Από τις 15 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτέμβρη έπρεπε να έχει ξεκινήσει η δεύτερη σπορά μέσα στο έτος, η φθινοπωρινή, και να έχουν φυτευτεί πάνω από 1.000 στρέμματα, μέχρι τώρα όμως, καμία φύτευση δεν έχει γίνει καθώς οι παραγωγοί δεν μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους, ενώ και η παραγωγή από την ανοιξιάτικη σπορά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο ήταν μειωμένη σχεδόν κατά 60%.
Ακόμη ο κ. Καπούνης, προειδοποιεί, ότι τον Οκτώβριο με την εξάντληση των αποθεμάτων των 250 τόνων, θα υπάρξει για πρώτη φορά και εισαγωγή πατάτας, τονίζοντας παράλληλα την σημασία της πατάτας Νάξου ΠΟΠ, αφού όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «Η πατάτα Νάξου είναι το καλύτερο brand γιατί έχει γεύση, καλλιεργείται σε καλές κλιματολογικές συνθήκες, φυτεμένη σε αμμώδη έδαφος και χωρίς λιπάσματα αλλά με φυσική λίπανση από τα ζώα. Και αυτό επιτυγχάνει να είναι πολύ καλή η πατάτα και ποιοτικά και γευστικά».
Με πληροφορίες από Οικονομικό Ταχυδρόμο.