BACK TO
TOP
Food insider

Το ήμισυ της παγκόσμιας αύξησης στην κατανάλωση θαλασσινών έως το 2030 θα οδηγήσει η Κίνα βάσει Rabobank

Η παγκόσμια αγορά θαλασσινών πρόκειται να γνωρίσει σημαντική αύξηση τα επόμενα χρόνια, με την Κίνα να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη. Σύμφωνα με προβλέψεις, η χώρα είναι έτοιμη να οδηγήσει το 40% της παγκόσμιας αύξησης στην κατανάλωση θαλασσινών έως το 2030, μια εντυπωσιακή αύξηση που ξεπερνά τους 5,5 εκατομμύρια μετρικούς τόνους.

thala

22
0

Η οικονομική ευημερία της Κίνας, σε συνδυασμό με τον πληθυσμό της 1,4 δισεκατομμυρίων καταναλωτών και την υψηλή συγγένεια για τα θαλασσινά, την τοποθετούν ως την πιο υποσχόμενη αναπτυσσόμενη αγορά για θαλασσινά αυτή τη δεκαετία.

Ωστόσο, πιθανοί περιορισμοί στην πλευρά της προσφοράς, όπως οι περιβαλλοντικές ζημιές, η σπανιότητα των πόρων και η αύξηση των μισθών, θα μπορούσαν να επηρεάσουν τόσο την εγχώρια παραγωγή όσο και τις ευκαιρίες για εξαγωγές.

Δεδομένων των προκλήσεων από την πλευρά της προσφοράς, η Κίνα πρόκειται να αναζητήσει πόρους πέρα ​​από τα σύνορά της για να εξασφαλίσει επαρκή προσφορά και να κλείσει το διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ ζήτησης και προσφοράς μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία