BACK TO
TOP
Food insider

H αναγεννητική γεωργία αγκαλιάζεται από την βιομηχανία τροφίμων

Η αναγεννητική γεωργία είναι μια διαδικασία που αγκαλιάζεται όλο και περισσότερο από μεγάλες μάρκες και πολυεθνικές της αγροδιατροφής. Για παράδειγμα, εταιρείες όπως PepsiCo, Nestlé, Mondelēz και Diageo είναι μόνο μερικοί από τους μεγάλους παίκτες που έχουν κάνει σημαντικές επενδύσεις στην εν λόγω γεωργική πρακτική που υπόσχεται τρόπους καλλιέργειας που εστιάζουν στην υγεία του εδάφους.

1714489117246

110
0

Ωστόσο, για πολλούς καταναλωτές, η αναγεννητική γεωργία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας νέος όρος που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να σηματοδοτήσουν τις περιβαλλοντικές διακρίσεις τους, χωρίς αυτό να έχει επικοινωνηθεί επιτυχώς στην αγορά.

Μια πρόσφατη μελέτη από το Κέντρο Ανάλυσης και Βιωσιμότητας Ζήτησης Τροφίμων (CFDAS) του Πανεπιστημίου Purdue διαπίστωσε ότι περίπου το 43% των ερωτηθέντων στις Ηνωμένες Πολιτείες είπε ότι «δεν ήταν καθόλου εξοικειωμένοι» με τον όρο «αναγεννητική γεωργία», ενώ παρόμοια ήταν και τα ευρήματα μιας ευρωπαϊκής μελέτης, του EIT Food Consumer Observatory.

Οι συντάκτες της έκθεσης πιστεύουν ότι οι αναγεννητικές γεωργικές πρακτικές είναι το κλειδί για την εκπλήρωση των φιλοδοξιών του καθαρού μηδενισμού που διακηρύσσονται από αλυσίδες σούπερ μάρκετ και λιανέμπορους, ενώ αν ακολουθηθεί η κατάλληλη προσέγγιση για τη μετάδοση του μηνύματος, η αναγεννητική γεωργία θα μπορούσε να γίνει «η νέα βιολογική».

Τον Ιούλιο, η Nestlé US ανακοίνωσε ότι επενδύει σε πρακτικές αναγεννητικής γεωργίας στις φάρμες σιταριού της εντός της αλυσίδας εφοδιασμού της, για το εμπορικό σήμα της πίτσας Digiorno.

Αυτές οι πρακτικές περιλαμβάνουν τη φύτευση καλλιεργειών, την εξάλειψη ή τη μείωση του οργώματος και τη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων, τα οποία μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της υγείας του εδάφους και της γονιμότητας του εδάφους, στην προστασία των υδάτινων πόρων και στην ενίσχυση της βιοποικιλότητας.

Πέρυσι, ο Όμιλος Carlsberg δεσμεύτηκε να προμηθεύεται το 30% όλων των γεωργικών πρώτων υλών από αναγεννητικές πρακτικές και βιώσιμες πηγές παγκοσμίως έως το 2030, φτάνοντας το 100% έως το 2040. Η πρωτοβουλία στοχεύει στην προώθηση της βιοποικιλότητας, στην αποκατάσταση της υγείας του εδάφους και στη στήριξη της δέσμευσης φυσικού άνθρακα.

Πηγή: esmmagazine.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία