BACK TO
TOP
Food insider

Τάσεις και καινοτομίες στον κλάδο των τροφίμων έρχονται στην Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα στο Βερολίνο

Από τις 17 έως τις 26 Ιανουαρίου 2025 θα ανοίξει τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Αγροτικών Παραδοσιακών Προϊόντων με απευθείας πώληση στον τελικό καταναλωτή, Grüne Woche, που διοργανώνεται από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Βερολίνου, τον οποίο αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

2024-01_Banner_IGW_DJV_Messestand-Czybik-DJV

15
0

Η Grüne Woche, εστιάζοντας σε επίκαιρα κοινωνικά θέματα, όπως η προστασία του κλίματος, η κυκλική οικονομία, η διατήρηση των πόρων και η βιώσιμη διαχείριση των γεωργικών εκτάσεων, αναμένεται να παρουσιάσει τις τελευταίες τάσεις στα τρόφιμα, τη γεωργία και την κηπουρική. 

Η Grüne Woche θα φιλοξενήσει για 17η συνεχή χρονιά το Παγκόσμιο Φόρουμ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (GFFA), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο CityCube Berlin από τις 15 έως τις 18 Ιανουαρίου 2025. Το παγκόσμιο αυτό συνέδριο ασχολείται με το μέλλον των τροφίμων και της γεωργίας, ενώ συγκεντρώνει περίπου 2.000 πολιτικούς αλλά και εμπειρογνώμονες από την επιστήμη και τις επιχειρήσεις, οι οποίοι θα αναπτύξουν λύσεις για τη μελλοντική επισιτιστική ασφάλεια. 

Στο πλαίσιο της Grüne Woche, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Τροφίμων και Γεωργίας (BMEL) διοργανώνει τη Διάσκεψη των Υπουργών Γεωργίας του Βερολίνου, όπου περίπου 70 υπουργοί από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν στις 18 Ιανουαρίου 2025 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βερολίνου. 

Η Grüne Woche αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους επισκέπτες να ζήσουν όχι μόνο γαστρονομικές εμπειρίες αλλά και να ενημερωθούν για τη σύγχρονη γεωργία, τη βιομηχανία τροφίμων και θέματα που αφορούν στη βιωσιμότητα. 

Στην τελευταία διοργάνωση συμμετείχαν 1.400 εκθέτες από 61 χώρες, οι οποίοι παρουσίασαν τα προϊόντα τους σε 300.000 διεθνείς επισκέπτες. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία