BACK TO
TOP
Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Πρόωρη γήρανση του βαμβακιού και «αλτερνάρια» υπό παρακολούθηση

Αισθητή έγινε ,ήδη από τις 17/07/2023, η εκδήλωση αραιών συμπτωμάτων πρόωρης γήρανσης σε καλλιέργειες βαμβακιού και η εμφάνιση προσβολών από μύκητες αλτερνάριας (Alternaria macrospora , A. alternata),δηλαδή του παρασίτου που προκαλεί συμπτώματα πρόωρης γήρανσης,λόγω μειωμένης άμυνας καταπονημένων φυτών.

vamvaki_4

50
1

Οι γεωπόνοι της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου τονίζουν την κάλυψη ,διαφυλλικώς ,των φυτών με μεγάλες ανάγκες σε κάλιο ,ιδίως σε αγρούς με ιστορικό, την άμεση εφαρμογή καλιούχου διαφυλλικής λίπανσης σε καλλιέργειες όπου εντοπίστηκαν συμπτώματα ,χωρίς να υπάρχει ιστορικό, και την ταυτόχρονη χρήση φυτοδιεγέρτη φυκών για την υποστήριξη της καρποφορίας ,την αποθήκευση θρεπτικών συστατικών στη φυλλική επιφάνεια των φυτών και τη μείωση των επιπτώσεων καταπόνησης των υψηλών θερμοκρασιών.

 Αναλυτικά,η γεωργική προειδοποίηση της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου εδώ.


Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

10-08-2023 07:48Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου - ΔΑΟΚ Δράμας

Επισημαίνουμε προς αποφυγή παρανόησης ότι στην ανακοίνωση της ΔΑΟΚ Δράμας διευκρινίζεται επαρκώς πως το αίτιο πρόκλησης τού συνδρόμου πρόωρης γήρανσης τού βαμβακιού δεν είναι η προσβολή μυκήτων τού γένους Alternaria. Αντιθέτως, οι προσβολές έπονται ως δευτερογενείς μολύνσεις σε ήδη καταπονημένα φυτά με συμπτώματα γήρανσης.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία