BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Σε αργή και σταθερή άνοδο βρίσκονται οι τιμές του αργού πετρελαίου

Κοντά σε υψηλό δύο μηνών κινήθηκε το πετρέλαιο στις ασιατικές αγορές, καθώς ο τυφώνας Beryl προμηνύει μια δυνητικά χειρότερη περίοδο καταιγίδων, ενώ η συρρίκνωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ υποδεικνύει βελτιωμένη ζήτηση.

Screen-Shot-2017-12-17-at-1_17_02-PM-1080x675

13
0

Το Brent έφτασε πάνω από τα 87 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό ήταν κάτω από τα 84 δολάρια, με τους δύο δείκτες αναφοράς να κατευθύνονται προς μια τέταρτη εβδομαδιαία άνοδο.

Ο κίνδυνος του τυφώνα Beryl για την παραγωγή στον Κόλπο του Μεξικού έχει μειωθεί, αλλά η πρώιμη εμφάνισή του ανέδειξε ανησυχίες για μια «υπερφορτισμένη» σεζόν. Εν τω μεταξύ, η μεγαλύτερη πτώση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ εδώ και σχεδόν ένα χρόνο σηματοδοτεί σύσφιγξη της διαθεσιμότητας.

Το αργό πετρέλαιο βρίσκεται σε αργή και σταθερή άνοδο από τις αρχές Ιουνίου, εν μέρει λόγω των θετικών προοπτικών για τη ζήτηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στο Βόρειο ημισφαίριο, με τα δεδομένα να δείχνουν υγιή ζήτηση βραχυπρόθεσμα.

Απότ την άλλη μεριά, οι ενδείξεις χαμηλότερης ζήτησης στην Ασία μετριάζουν αυτή την αισιοδοξία και οδήγησαν τη Saudi Aramco να μειώσει τις τιμές του αργού της στην περιοχή για δεύτερο μήνα.

Οι traders αναμένουν με ενδιαφέρον τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που θα δημοσιευτούν σήμερα Παρασκευή, τα οποία ενδέχεται να δώσουν κάποιο στίγμα για τις προοπτικές σε σχέση με τη νομισματική πολιτική. Αυτό θα επηρεάσει επίσης το δολάριο, το οποίο έχει αποδυναμωθεί αυτή την εβδομάδα, καθιστώντας τα εμπορεύματα με τιμές στο νόμισμα φθηνότερα για τους διεθνείς επενδυτές.

Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι είναι επίσης σημαντικοί, συμπεριλαμβανομένων των εκλογών στη Γαλλία και των ανησυχιών για την απόδοση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη συζήτησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ. Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει επίσης ασταθής, με σημάδια προόδου στις συνομιλίες εκεχειρίας μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, αλλά επιδείνωση της σύγκρουσης με τη Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν.

«Υπάρχουν ελπιδοφόρες ενδείξεις σταδιακής αύξησης των καλοκαιρινών ταξιδιών, ενισχύοντας τη ζήτηση πετρελαίου στις ΗΠΑ», δήλωσε η Priyanka Sachdeva, ανώτερη αναλυτής αγοράς στη χρηματιστηριακή εταιρεία Phillip Nova Pte. Στη Μέση Ανατολή, «οι εντάσεις δείχνουν ελάχιστα σημάδια αποκλιμάκωσης», οπότε το τρέχον ασφάλιστρο κινδύνου είναι πιθανό να παραμείνει σε ισχύ, είπε.

πηγή: ot.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία