BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Συνομιλίες για ρύθμιση της χρηματοπιστωτικής αγοράς Ελβετίας με ΕΕ

Η Ελβετία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησαν εκ νέου τις συζητήσεις για τη ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών, οι οποίες είχαν ανασταλεί από το 2017 καθώς προσπαθούν να συνάψουν μια ευρύτερη συμφωνία που θα διέπει τις σχέσεις μεταξύ των δύο.

thumb_3

11
0

Οπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο κοινή δήλωση που εκδόθηκε μετά από τις σχετικές συναντήσεις στη Βέρνη, αντιπροσωπείες του ελβετικού υπουργείου Διεθνών Οικονομικών και της Διεύθυνσης Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Επιτροπής, γνωστής ως FISMA, ξεκίνησαν εκ νέου συνομιλίες για ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων πλαισίων για εταιρείες που λειτουργούν διασυνοριακά. Ανέφεραν επίσης, ότι στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκε παράλληλα, αναγνώριση από την ΕΕ της ελβετικής εμπορικής ισοδυναμίας.

Ελβετία – ΕΕ, η αναστολή των συζητήσεων

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών για τα συγκεκριμένα θέματα, έχουν ανασταλεί από το 2017 όταν η ΕΕ απαγόρευσε τις ελβετικές μετοχές να διαπραγματεύονται επ’ αόριστον στο ευρωπαϊκό μπλοκ μετά την απόφαση της Ελβετίας να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για μια ευρύτερη συμφωνία-πλαίσιο.

Άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνάντησης ΕΕ-Ελβετίας ήταν η λεγόμενη ρύθμιση των τραπεζών που είναι υπερβολικά μεγάλες για να αποτύχουν (too-big-to-fail ), καθώς και η εφαρμογή των κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ και η πιθανή συντόμευση του κύκλου διακανονισμού τίτλων.

Η επανέναρξη του διαλόγου για τη δημοσιονομική ρύθμιση έρχεται καθώς τόσο η Ελβετία όσο και η ΕΕ επιδιώκουν να καταλήξουν σε μια νέα συμφωνία πλαίσιο αργότερα αυτό το έτος που θα διέπει τις οικονομικές, πολιτικές και μεταναστευτικές ανησυχίες και των δύο πλευρών.

Στην ελβετική αντιπροσωπεία, η οποία περιελάμβανε εκπροσώπους της Κρατικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών (SIF), της Ελβετικής Αρχής Εποπτείας Χρηματοοικονομικής Αγοράς (FINMA), της Ελβετικής Εθνικής Τράπεζας (SNB) και του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών (FDFA), επικεφαλής ήταν η Daniela Stoffel, Υφυπουργός SIF. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ ήταν ο John Berrigan, Επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα, τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες και την Ένωση Κεφαλαιαγορών (ΓΔ FISMA).

πηγή: ot.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία