BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Κυβερνών ΠΑΣΟΚ θέλει η Διαμαντοπούλου με την υποψηφιότητα της

Κινήσεις επαναπροσδιορισμού της θέσης των άλλων υποψηφίων στη μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φέρνει η κάθοδος της Άννας Διαμαντοπούλου, η υποψηφιότητα της οποίας ανακατεύει εκ νέου την τράπουλα στο «πράσινο» σκηνικό.

diamantopoylot

20
0

Η κυρία Διαμαντοπούλου μπαίνει αναμφίβολα «σφήνα» στον σχεδιασμό του Χάρη Δούκα, του Νίκου Ανδρουλάκη και του Παύλου Γερουλάνου που ακολουθούν ήδη στρατηγική δεύτερου γύρου, ενώ φαίνεται ότι αποτελεί το νέο παράγοντα στην εξίσωση και των άλλων στελεχών στην ίδια κούρσα.

Μετά από την επίσημη ανακοίνωση των αποφάσεών της η πρώην υπουργός και Επίτροπος της Ε.Ε. σπεύδει να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που σχετίζονται με την «επιστροφή» της στη συγκεκριμένη συγκυρία καθώς και τη «γραμμή πλεύσης» που υιοθετεί για την προεκλογική περίοδο.

Η στάση της για τις συνεργασίες

Επέλεξε να ξεκαθαρίσει από την «πρεμιέρα» ότι στέκεται απέναντι σε κυβερνητικές συνεργασίες, συμμαχίες και συνασπισμούς που προϋποθέτουν τον όρο ενός «μικρού, αποδυναμωμένου και συμπληρωματικού ΠΑΣΟΚ», ωστόσο όταν ρωτήθηκε για το δίλημμα -κατά τη συνέντευξή της χθες το βράδυ στο One- δήλωσε ότι τα περιθώρια συνεργασιών έχουν μία παράμετρο: το συμφέρον της χώρας.

«Για να έχουμε μεγάλη και κυβερνώσα προοδευτική παράταξη στην Ελλάδα, χρειάζεται να έχουμε ξανά, μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ», σημειώνει στη διακήρυξή της και προσθέτει ότι δεν κατεβαίνει στην κεντρική μάχη για να αποδειχθεί το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη ένα συμπλήρωμα.

Έκλεισε το ΠΑΣΟΚ τον κύκλο του το 2017, όπως είχε προβλέψει το 2017 ή εν τέλει αντέχει στο να θέτει υψηλούς στόχους; Η κυρία Διαμαντοπούλου υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να κλείσει τον κύκλο του επιλέγοντας τότε να δημιουργήσει το Κίνημα Αλλαγής, στο οποίο συμμετείχαν και άλλα κόμματα και Κινήσεις. Για τη μάχη του «τώρα» ποντάρει, όπως λέει, στην «επιστροφή» δυνάμεων εντός του ΠΑΣΟΚ και στην ενίσχυση της κυβερνητικής του προοπτικής, της αναγκαίας και ικανής συνθήκης για τις μεγάλες αλλαγές στη χώρα.

Τα επόμενα βήματα

Από σήμερα και για κάθε προεκλογική μέρα εφεξής η κυρία Διαμαντοπούλου ετοιμάζει μπαράζ δημόσιων παρεμβάσεων και περιοδειών ζητώντας από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν με την υπογραφή τους την υποψηφιότητά της. Το επιτελείο της αισιοδοξεί για την έκβαση της μάχης του όλου ΠΑΣΟΚ, με πρώτο «σταθμό» στις κάλπες της 6ης και 13ης Οκτωβρίου. Η ίδια πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πρωταγωνιστήσει ξανά με όρους εναλλακτικού πόλου στη ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος, ενώ τονίζει ότι πρόκειται για μια αναμέτρηση μεταξύ της προόδου και της συντήρησης.

«Πολιτικό και κομματικό σύστημα, βρίσκονται σε πορεία μετάβασης από τη ρευστοποίηση στην ανασύνθεση. Τη μετάβαση ή θα την οδηγήσουμε παρεμβαίνοντας με πολιτικό σχέδιο προς όφελος της προόδου ή θα συνεχίσουμε την εκχώρηση της, στις δυνάμεις της συντήρησης μέχρι και τα άκρα», λέει και «δείχνει» προς την «αλλαγή των σημερινών πολιτικών ισορροπιών με βασικό άξονα τη δημιουργία μιας νέας σοσιαλδημοκρατικής παράταξης ως κορμού προοδευτικής πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας».

πηγή: protothema.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία