BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Προς δεύτερη βδομάδα πτώσης οδεύουν οι τιμές του αργού πετρελαίου

Οι τιμές για το πετρέλαιο υποχωρούν από το πρωί και κινούνται σε τροχιά δεύτερης εβδομαδιαίας πτώσης, καθώς το ισχυρό δολάριο και τα ανάμεικτα οικονομικά σήματα επηρέασαν το επενδυτικό κλίμα στην αγορά.

petrelaio_12

18
0

Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές για το αργό πετρέλαιο μπρεντ υποχωρούν κατά 38 σεντς, ή 0,5%, στα 84,73 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate υποχωρούν κατά 50 σεντς, ή 0,6%, στα 82,32 δολάρια το βαρέλι. Σε εβδομαδιαία βάση, το μπρεντ έχει υποχωρήσει 0,3% ενώ το WTI διαπραγματεύτηκε οριακά υψηλότερα, αφού διολίσθησε έως και 0,2% σήμερα.

Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ ανέβηκε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση μετά από ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την αγορά εργασίας και τη μεταποίηση στις ΗΠΑ νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Ένα ισχυρότερο δολάριο μειώνει τη ζήτηση για πετρέλαιο σε δολάρια από επενδυτές που αγοράζουν με άλλα νομίσματα.

Εν τω μεταξύ, η έλλειψη συγκεκριμένων μέτρων τόνωσης από τον κορυφαίο εισαγωγέα πετρελαίου, την Κίνα, έχει επιβαρύνει τα εμπορεύματα, ανέφεραν σε σημείωμα αναλυτές της ANZ. Η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με βραδύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό 4,7% το β’ τρίμηνο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, πυροδοτώντας ανησυχίες για τη ζήτηση πετρελαίου της χώρας.

«Οι ανησυχίες για την προσφορά βραχυπρόθεσμα διατήρησαν τις απώλειες στο ελάχιστο», δήλωσε η ANZ, αναφερόμενη στην επιδείνωση των δασικών πυρκαγιών που απειλούν την παραγωγή στον Καναδά. Παράληλλα, ο βασικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας αυξήθηκε τον Ιούνιο, αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα για αύξηση των επιτοκίων στη μεγάλη αγορά πετρελαίου. Οι τιμές του πετρελαίου βρήκαν κάποια υποστήριξη στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, αφού η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέφερε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη εβδομαδιαία μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου.

Ωστόσο, αναλυτές της εταιρείας συμβούλων FGE αναφέρουν ότι οι ευρύτερες τάσεις των αποθεμάτων φαίνονται πιο πτωτικές από ό,τι αναμενόταν αυτόν τον μήνα. Σημείωσαν ότι τα αποθέματα αργού έχουν υποχωρήσει με βραδύτερο ρυθμό από τον συνηθισμένο για αυτήν την περίοδο του έτους και τα παγκόσμια αποθέματα καυσίμων αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Εν τω μεταξύ, ο ΟΠΕΚ+ είναι απίθανο να προτείνει αλλαγή της πολιτικής παραγωγής του, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδίου για την έναρξη μείωσης ενός στρώματος περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου από τον Οκτώβριο, ανέφεραν τρεις πηγές στο Reuters την Πέμπτη.

πηγή: powergame.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία