BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Ανακάμπτει η τιμή του αργού πετρελαίου μετά από τριήμερο απωλειών

Ανοδο σημειώνει το πετρέλαιο, διακόπτοντας ένα σερί απωλειών, αφού μια έκθεση της βιομηχανίας έδειξε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν για τέταρτη εβδομάδα.

hart-5

21
0

Το μπρεντ αυξήθηκε πάνω από τα 81 δολάρια το βαρέλι μετά από απώλειες σχεδόν 5% κατά τις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις, με το West Texas Intermediate κοντά στα 77 δολάρια.

Την Τετάρτη, το μπρεντ διαπραγματεύεται στα 81,46 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,56%, ενώ το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 77,39 δολάρια με άνοδο επίσης 0,56%.

Μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου

Το χρηματοδοτούμενο από τη βιομηχανία Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε ότι τα αποθέματα συρρικνώθηκαν κατά 3,86 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ πτώση παρατηρήθηκε και στον κόμβο Cushing της Οκλαχόμα, σημειώνει το Bloomberg.

Εάν επιβεβαιωθεί από τα επίσημα στοιχεία αργότερα την Τετάρτη, μια τέταρτη πτώση θα είναι η μεγαλύτερη από τον Σεπτέμβριο. Ενώ τα αποθέματα συνήθως μειώνονται το τρίτο τρίμηνο, τα τρέχοντα αποθέματα είναι κάτω από τον εποχικό μέσο όρο των πέντε ετών.

Η πρόσφατη κρίση αδυναμίας του πετρελαίου ήρθε εν μέσω ανησυχιών για ηπιότερη ζήτηση στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο, με τις αγορές να επιτείνουν την καθοδική πίεση. Τα προθεσμιακά συμβόλαια παραμένουν υψηλότερα από έτος σε έτος, ωστόσο, καθώς ο ΟΠΕΚ+ πιέζει για περιορισμό της παραγωγής, με μια καταμέτρηση του Bloomberg για τις ρωσικές ροές να δείχνει ότι οι εξαγωγές μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο.

Στο κομμάτι της προσφοράς, μια σειρά από πυρκαγιές σε όλη την πετρελαϊκή περιοχή του Καναδά απειλούσαν σχεδόν το 10% της παραγωγής πετρελαίου της περιοχής. Μόνο στην Αλμπέρτα μαίνονταν 170 πυρκαγιές, με περισσότερες από 50 από αυτές να βρίσκονται εκτός ελέγχου.

«Η υποχώρηση μέχρι στιγμής έχει αφαιρέσει τον αφρό που είχε δημιουργηθεί μέσω του ράλι τον Ιούνιο και την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου», δήλωσε η Vandana Hari, ιδρύτρια της Vanda Insights στη Σιγκαπούρη, προσθέτοντας ότι αναμένει ότι το αργό θα βρει σύντομα πάτο. «Η αγορά έχει μετριάσει την αισιοδοξία της για την καλοκαιρινή διόγκωση της ζήτησης πετρελαίου», πρόσθεσε.

πηγή: economistas.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία