BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Αποκαλυπτήρια για τιμές στους λογαριασμούς ρεύματος του Αυγούστου

Τέλος στις 1 και 2 Αυγούστου στο μυστήριο με τις τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα που θα κληθούν να πληρώσουν νοικοκυριά κι επιχειρήσεις για τον μήνα Αύγουστο.

720_183788_24df7a1adc-80dc9b942b96ecd1-1

57
0

Η χονδρεμπορική τιμή μετά τις ακραίες διακυμάνσεις που σημειώθηκαν στα μέσα Ιουλίου, έκλεισε για τον περασμένο μήνα στα 135,18 ευρώ/MWh, όταν τον Ιούνιο η μέση τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα ήταν στα 98,89 ευρώ/MWh. Αύριο 2 του μηνός θα ανακοινωθούν και από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το ύψος των επιδοτήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ηλεκτρικό ρεύμα

Η κυβέρνηση αποφάσισε να επιδοτήσει τους λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Αύγουστο, με την επιβολή έκτακτης εισφοράς 10 ευρώ/MWh στο φυσικό αέριο που θα καταναλώσουν τον τρέχοντα μήνα οι ηλεκτροπαραγωγοί.

Τα έσοδα που θα αντληθούν και θα προέλθουν από την «υπερβάλλουσα κερδοφορία» των εταιρειών ενέργεια θα διατεθούν για την επιδότηση των οικιακών λογαριασμών στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Σήμερα 1 Αυγούστου οι πάροχοι θα ανακοινώνουν σταδιακά μέχρι τα μεσάνυχτα τις χρεώσεις για το ειδικό ή πράσινο τιμολόγιο ρεύματος, το οποίο και η κυβέρνηση θα επιδοτήσει προχωρώντας σε σχετικές ανακοινώσεις αύριο 2 του μηνός.

Οι τιμές

Από τις τιμές που θα ανακοινώσουν οι πάροχοι και κυρίως από εκείνη της ΔΕΗ, που είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής στο ηλεκτρικό ρεύμα, θα καθοριστεί και το ύψος της επιδότησης.

Ήδη ιδιώτες παίκτες έχουν γνωστοποιήσει τις τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Αύγουστο.

Πρώτη η Protergia, στη συνέχεια η Ελίν και χθες ο ΗΡΩΝ γνωστοποίησαν ότι θα διατηρήσουν τις χρεώσεις για τα κυμαινόμενα τιμολόγια του Αυγούστου στα ίδια επίπεδα με εκείνα του Ιουλίου.

Η ΔΕΗ δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε ανακοινώσεις και αναμένεται να το πράξει νωρίς σήμερα.

Αν οι τιμές των παρόχων κινηθούν στα 160 ευρώ/MWh και αν ισχύσει το σενάριο που θέλει την κυβέρνηση να διαμορφώνει τελική τιμή για τον Αύγουστο στα 150 ευρώ/MWh τότε το ύψος της επιδότησης θα είναι περίπου στα 10 ευρώ/MWh.

πηγή: ot.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία