BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Αύξηση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου λόγω τυφώνων στην Αμερική

Άλμα κατά 1 δολάριο κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς τυφώνες πλησιάζουν την αμερικανική ακτή του Κόλπου.

oil_15

10
0

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού West Texas Intermediate αυξήθηκαν κατά 1 δολάριο, ή 1,48%, στα 68,67 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent αυξήθηκαν κατά 99 σεντς, ή 1,39%, στα 72,05 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με αναλυτές που επικαλείται το Reuters η σημαντική άνοδος στις τιμές του πετρελαίου οφείλονται σε σημαντικό στον πιθανό τυφώνα που πλησιάζει τις ακτές των ΗΠΑ.

Στο κλείσιμο της Παρασκευής το Brent κατέγραψε εβδομαδιαία υποχώρηση κατά 10%

Το μετεωρολογικό σύστημα στον νοτιοδυτικό Κόλπο του Μεξικού προβλέπεται να μετατραπεί σε τυφώνα πριν φτάσει στις βορειοδυτικές ακτές του Κόλπου των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Κυριακή το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ. Η αμερικανική ακτή του Κόλπου αντιπροσωπεύει περίπου το 60% της αμερικανικής ικανότητας διύλισης.
«Το κλίμα ανέκαμψε κάπως από το sell off της περασμένης εβδομάδας» εξηγεί  η ανεξάρτητη αναλύτρια της αγοράς Tina Teng.

Στο κλείσιμο της Παρασκευής, το Brent κατέγραψε εβδομαδιαία υποχώρηση κατά 10% στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2021, ενώ το WTI κατά 8% στο χαμηλότερο κλείσιμο από τον Ιούνιο του 2023.

«Το αργό πετρέλαιο κατέγραψε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων 11 μηνών εν μέσω ενός σκοτεινότερου οικονομικού περιβάλλοντος. Τα αδύναμα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ την Παρασκευή αύξησαν τις ανησυχίες για την υποτονική ζήτηση πετρελαίου στον μεγαλύτερο καταναλωτή του κόσμου», έγραψαν οι αναλυτές της ANZ.

Η αγορά εργασίας των ΗΠΑ

Η πολυαναμενόμενη έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης για τις θέσεις εργασίας έδειξε ότι οι προσλήψεις πλην αγροτικού τομέα αυξήθηκαν λιγότερο από ό,τι ανέμεναν οι παρατηρητές της αγοράς τον Αύγουστο, σημειώνοντας αύξηση κατά 142.000, ενώ ο αριθμός του Ιουλίου αναθεωρήθηκε προς τα κάτω σε 89.000, η οποία ήταν η μικρότερη αύξηση από την απόλυτη μείωση του Δεκεμβρίου του 2020.

Η  μείωση του ποσοστού ανεργίας δείχνει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε τα επιτόκια κατά μόλις 25 μονάδες βάσης αυτόν τον μήνα αντί για μείωση των επιτοκίων κατά μισή μονάδα, ανέφεραν οι αναλυτές.

Τα χαμηλότερα επιτόκια συνήθως αυξάνουν τη ζήτηση πετρελαίου ωθώντας την οικονομική ανάπτυξη και καθιστώντας το πετρέλαιο φθηνότερο για τους κατόχους νομισμάτων εκτός δολαρίου.

Ωστόσο, η ασθενής ζήτηση συνεχίζει να περιορίζει τα κέρδη.

πηγή: ot.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία