BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Προσεχώς στις Βρυξέλλες ο υπουργός του Εμπορίου Κίνας για τους δασμούς

Ο κινέζος υπουργός Εμπορίου Ουάνγκ Ουεντάο θα επισκεφθεί την Ευρώπη στις 19 Σεπτεμβρίου και θα διεξαγάγει συνομιλίες με εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την υπόθεση της επιβολής επιπλέον ευρωπαϊκών δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα λόγω των κρατικών επιδοτήσεων που λαμβάνουν κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Wang-Wentao-e1719077939458

10
0

Εξάλλου η Κίνα ελπίζει πως η Ευρώπη θα μπορέσει να τη συναντήσει στα μισά του δρόμου και να προωθήσει υγιείς και σταθερές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με σχόλια του ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επανεξετάσει τους προτεινόμενους δασμους στις εισαγωγές κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ δήλωσε: "Η Κίνα εκτιμά την αντικειμενική και ορθολογική σκέψη του Σάντσεθ".

"Η Κίνα αναζητεί λύσεις που να μπορούν να γίνουν αποδεκτές και από τις δύο πλευρές", πρόσθεσε η Μάο στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία