BACK TO
TOP
Διεθνή

Ταύρος πουλήθηκε για 1,5 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ

Ο Charles Herbster, ο οποίος προεδρεύει της συμβουλευτικής επιτροπής γεωργίας και αγροτικής πολιτικής του Donald Trump, δαπάνησε 1,51 εκατομμύρια δολάρια για τον ακριβότερο ταύρο στον κόσμο. Τα γενετικά χαρακτηριστικά του και το πολύτιμο σπέρμα του για αναπαραγωγή δικαιολογούν την τιμή.

bull

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

10
0

Ο ρεπουμπλικανός αγοραστής και ιδιοκτήτης ράντσου, «χτύπησε» τον πανάκριβο ταύρο σε μια δημοπρασία που έλαβε χώρα στη Βόρεια Ντακότα το Σάββατο.

Η Herbster Angus Farms, η εταιρεία του C. Herbster, αγόρασε τον ταύρο - γνωστό ως "SAV America 8018" - από τους κτηνοτρόφους της Schaff Angus Valley.

Η πώληση έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ των 800.000 δολαρίων, που έθεσε πέρυσι ένας άλλος ταύρος Schaff Angus Valley.

Ο Will Bollum, δημοσιογράφος για θέματα ζωικού κεφαλαίου στην Western Ag Reporter, ο οποίος ήταν παρών στη δράση της Κυριακής, δήλωσε στο ABC: "Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίζεται, θα μπορούσατε να αισθανθείτε τον ενθουσιασμό στον αέρα, ακόμα και ο δημοπράτης είπε ότι δεν περίμενε ποτέ να ειπωθούν αριθμοί τόσο υψηλοί.

"Έτσι ήταν κάτι καινούργιο για όλους, και ήταν απλά μια μοναδική εμπειρία, συναρπαστική για τον αγοραστή και τον υποψήφιο."

Σύμφωνα με το ενημερωτικό φυλλάδιο, τα 1,51 εκατομμύρια δολάρια αγοράζουν ένα θηρίο "με πραγματική γενετική υπεροχή - μακρύς, παχύς, με τετράγωνα ισχύα, πληθωρική δομή και απαλή διάθεση".

Η γενετική του ζώου και το κερδοφόρο σπέρμα του εξηγούν την άνευ προηγουμένου τιμή του.

Ο ταύρος θα παραμείνει στην κοιλάδα Schaff Angus, η οποία έχει διατηρήσει δικαιώματα για το 20% του σπέρματός του στο πλαίσιο της πώλησης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία