BACK TO
TOP
Διεθνή

Έπληξε για πρώτη φορά οπωρώνα εσπεριδοειδών στην Πορτογαλία η Xylella

Η Πορτογαλία επιβεβαίωσε την εμφάνιση τού βακτηρίου Xylella Fastidiosa σε φυτά τού είδους Eleagnus angustifolia, ενώ ενημέρωσε ότι για πρώτη φορά διαπιστώθηκε η εμφάνιση του σε φυτά πορτοκαλιάς καθώς και σε άλλα είδη εσπεριδοειδών.

ezgif-5-64f8ab0e75

4
0

Οι αρμόδιες Φυτοϋγειονομικές Υπηρεσίες της Γαλλίας και της Πορτογαλίας γνωστοποίησαν στην Ε.Ε. και στα Κράτη – Μέλη την κατάσταση του επιβλαβούς οργανισμού καραντίνας Xylella fastidiosa, όπως έχει διαμορφωθεί στην επικράτειά τους.  

Πιο συγκεκριμένα, η Γαλλία ενημέρωσε για τη δημιουργία νέων ζωνών ασφαλείας στις προσβεβλημένες περιοχές που βρίσκονται στις διοικητικές περιφέρειες της Οξιτανίας και της Προβηγκίας – Άλπεων – Κυανής Ακτής.

Επίσης, η Πορτογαλία επιβεβαίωσε την εμφάνιση τού εν λόγω βακτηρίου σε φυτά τού είδους Eleagnus angustifolia, ενώ ενημέρωσε ότι για πρώτη φορά διαπιστώθηκε η εμφάνιση του σε φυτά πορτοκαλιάς καθώς και σε άλλα είδη εσπεριδοειδών.

Με ανακοίνωσή της, η ΔΑΟΚ Δράμας εφιστά την προσοχή όλων των εμπλεκομένων, φυσικών ή νομικών προσώπων, που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση και την καλλιέργεια φυτών, ως προς τις απαιτήσεις της φυτοϋγειονομικής νομοθεσίας.

Το επικαιροποιημένο ενημερωτικό φυλλάδιο ερωταπαντήσεων για την Xylella διαθέσιμο εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία