BACK TO
TOP
Διεθνή

Bαρομετρικό χαμηλό τον Νοέμβριο στην αγορά αγροτικών μηχανημάτων ΕΕ

Ο γενικός δείκτης επιχειρηματικού κλίματος για τη βιομηχανία γεωργικών μηχανημάτων στην Ευρώπη υποχωρεί σημαντικά για τον μήνα Νοέμβριο με τον δείκτη να μειώνεται από -32 σε -40 μονάδες (σε κλίμακα από -100 έως +100).

53289817518_0156fd57ba_c

16
0

Περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες στην έρευνα της CEMA θεωρούν ότι οι τρέχουσες δραστηριότητες είναι δυσμενείς και αναμένουν ότι ο κύκλος εργασιών τους θα μειωθεί τους επόμενους έξι μήνες. Εν όψει της προσεχούς πρόσληψης παραγγελιών (δείκτης που δεν λαμβάνεται υπόψη στον υπολογισμό του συνολικού δείκτη βαρόμετρου) μόνο ένα αμελητέο 4% των συμμετεχόντων στην έρευνα αναμένει αυξήσεις.

Ο δείκτης για τους κατασκευαστές τρακτέρ έχει υποχωρήσει στις -57 μονάδες, που είναι μια από τις χαμηλότερες τιμές στην ιστορία της έρευνας. Μεταξύ των κατασκευαστών εξαρτημάτων, έχει προκύψει μια πολύ μεγάλη απόκλιση μεταξύ της αξιολόγησης των τρεχουσών εργασιών, την οποία το 60% εξακολουθεί να θεωρεί «καλή» και των μελλοντικών προσδοκιών (που είναι πολύ αρνητικές).


Μετά την κορύφωση των εκκρεμών παραγγελιών στην αρχή του έτους, ο όγκος των παραγγελιών σημείωσε σημαντική μείωση και τώρα αντιστοιχεί σε περίοδο παραγωγής 3,6 μηνών, η οποία εξακολουθεί να είναι σχετικά υψηλή σε μακροπρόθεσμη σύγκριση, αλλά σημαντικά χαμηλότερη από οποιαδήποτε στιγμή τα τελευταία δύο χρόνια. Εν τω μεταξύ, λιγότερο από το 40% των κατασκευαστών έχουν όγκο παραγγελιών που ξεπερνά τους 3 μήνες. Πριν από ένα χρόνο, το μερίδιο ήταν πάνω από 80%, και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους ήταν ακόμα γύρω στο 60%.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία