BACK TO
TOP
Διεθνή

Η Ινδία ενδέχεται να καταφύγει σε εισαγωγές ζάχαρης μέχρι το 2025

Η κυβέρνηση της Ινδίας αποφάσισε να απαγορεύσει τις εξαγωγές ζάχαρης κατά το καλλιεργητικό έτος που ξεκίνησε τον Οκτώβριο και μπορεί ακόμη και να αναγκαστεί να καταφύγει σε εισάγωγές ζάχαρης μέχρι το 2025, καθώς οι παραγωγοί στρέφονται σε άλλες περισσότερο κερδοφόρες καλλιέργειες οι οποίες είναι λιγότερο πιθανό να επηρεαστούν από τις επιτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

sugarcane1311

6
0

Η μείωση της παραγωγής ζάχαρης οφείλεται σε ασυνήθιστα ξηρές συνθήκες, που τροφοδοτούνται από το El Nino, στη δυτική πολιτεία Μαχαράστρα και τη γειτονική της στα νότια, Καρνατάκα, που μαζί με το Ούταρ Πραντές στο βορρά, αντιπροσωπεύουν πάνω από το 80% της ινδικής παραγωγής ζάχαρης.

Η Ινδία παρήγαγε 33,1 εκατ. μετρικούς τόνους ζάχαρης το έτος που έληξε τον Σεπτέμβριο, πίσω μόνο από τους αναμενόμενους 46,9 εκατ. τόνους της Βραζιλίας.

Η Ινδία προμηθεύει το 12% της παγκόσμιας εμπορίας ζάχαρης. Έχει εξάγει κατά μέσο όρο 6,8 εκατ. τόνους ζάχαρης τα τελευταία πέντε χρόνια, καθιστώντας την δεύτερη χώρα σε μεταφορές εκείνη την περίοδο.

Η Indian Sugar Mills Association δήλωσε πως τον Αύγουστο η καθαρή παραγωγή θα μπορούσε να μειωθεί στους 31,7 εκατ. τόνους το έτος που ξεκίνησε αυτόν τον Οκτώβριο.

Παράλληλα, οι αγρότες από βασικές καλλιεργητικές περιοχές των δύο πολιτειών, παλεύουν με τη λειψυδρία και δηλώνουν πως σκοπεύουν είτε να μειώσουν την καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου είτε να την εγκαταλείψουν εντελώς.

Οι υπολογισμοί  θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πιθανή μείωση 32% στις περιοχές καλλιέργειας ζαχαροκάλαμου της Μαχαράστρα και μείωση 29% στην Καρνατάκα για την επόμενη περίοδο εμπορίας, που θα αρχίσει τον Οκτώβριο του 2024. Διάφοροι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των βροχοπτώσεων και των πιθανών μουσώνων του επόμενου έτους, θα καθορίσουν τελικά το μέγεθος της παραγωγής.

Η μείωση των φυτεύσεων θα μπορούσε να αντιστοιχεί σε ελάττωση της παραγωγής της Μαχαράστρα το επόμενο έτος σε 5,1 εκατ. τόνους και της Καρνατάκα σε 2,6 εκατ. τόνους, που κάτι τέτοιο θα ήταν ακόμη πιο χαμηλό από το καλλιεργητικό έτος του 2016/17.

Για την περίοδο 2023/24, έχει ληφθεί υπόψη η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να περιορίσει την ανακατεύθυνση ζάχαρης σε 1,7 εκατ. τόνους ώστε να παραχθεί αιθανόλη.

Για το 2024/2025, θεωρείται ότι η κυβέρνηση θα απαγορεύσει την παραγωγή αιθανόλης από μελάσα και ζάχαρη/σιρόπι ζαχαροκάλαμου.

Πηγή: ukragroconsult


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία