BACK TO
TOP
Διεθνή

Δοκιμάζει αντοχές η πρόταση της Κομισιόν για μείωση εκπομπών ρύπων 90% έως το 2040

Τα λάστιχα έκαιγαν και τα αγάλματα έπεφταν έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα, καθώς χιλιάδες οργισμένοι αγρότες από όλη την ΕΕ διαμαρτυρήθηκαν για την κλίση της νομοθεσίας για το κλίμα που προέρχεται μεταξύ άλλων από τις Βρυξέλλες.

F3WQQ5V6EBJANJC7VJY22I3H6Q

5
0

Στις 5 Φεβρουαρίου η Επιτροπή προτείνει σε γενικές γραμμές πώς θα πρέπει να επιταχύνει η γεωργία για να επιτύχει έναν στόχο μείωσης των εκπομπών κατά 90% έως το 2040. Οι νέοι στόχοι θα αγγίξουν κάθε γωνιά της οικονομίας και θα συνεπάγονται σημαντικό πολιτικό κίνδυνο ενόψει των εκλογών του Ιουνίου, όταν Τα δεξιά κόμματα αναμένεται ήδη να σημειώσουν σημαντικά κέρδη σε ένα πλαίσιο ανησυχιών για το κόστος της μετάβασης. Το ερώτημα είναι εάν η ΕΕ μπορεί να υποστηρίξει το νέο αφήγημα για να πείσει τους πολίτες ότι μια ταχεία πράσινη μετάβαση είναι η πιο οικονομική επιλογή και ένα παγκόσμιο οικονομικό πλεονέκτημα.

Τα προσχέδια της σύστασης της Επιτροπής, τα οποία είδε το Reuters, δείχνουν ότι η ΕΕ θα εγκρίνει τον στόχο του 90% για καθαρές περικοπές αερίων θερμοκηπίου σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990.

Ο στόχος του 2040 στοχεύει να διατηρήσει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε τροχιά μεταξύ του υφιστάμενου κλιματικού στόχου της ΕΕ για το 2030 και του μακροπρόθεσμου στόχου της να έχει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050 και να τερματίσει τη συνεχή συμβολή της Ευρώπης στην κλιματική αλλαγή.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία