BACK TO
TOP
Διεθνή

Προοπτικές ανάκαμψης της αγοράς αμυγδάλου προβλέπει η Rabobank για την πενταετία που έρχεται

Ισχυρή ανάκαμψη στις τιμές των αμυγδάλων αναμένεται τους επόμενους 12 έως 18 μήνες, παρά την επιστροφή της παγκόσμιας παραγωγής σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με την έρευνα της Rabobank, που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου.

BW_Pick_Up_Machine_030_1

10
0

Οι προκλήσεις παραγωγής το 2022 και το 2023, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης, θα οδηγήσουν τα τελικά αποθέματά τους στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Η χαμηλότερη απόδοση που αναμένεται το 2024 και ο ισχυρός, πολυετής αντίκτυπός της στην αγορά, προετοιμάζουν το έδαφος για πιθανή σταθεροποίηση των τιμών σε ισχυρότερα επίπεδα. Ενώ η παραγωγή αμυγδάλου θα σημειώσει νέα ρεκόρ τα επόμενα πέντε χρόνια, το ίδιο θα κάνουν και οι εγχώριες και οι εξαγωγικές αποστολές.

Οι μειώσεις των δασμών από την Ινδία τροφοδοτούν την ισχυρή ανάπτυξη των εξαγωγών τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για την Αυστραλία. Ενώ οι τάσεις για την υγεία και τα φυτικά τρόφιμα, τα αυξανόμενα εισοδήματα, ο χαμηλότερος πληθωρισμός και οι ισχυρές προσπάθειες μάρκετινγκ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη ζήτηση αμυγδάλων, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι. Οι γεωπολιτικές εντάσεις αυξάνονται.

Οι λογιστικές ανησυχίες είναι πάντα εμφανείς. Είναι πιθανή η ανοδική αστάθεια των τιμών της ενέργειας. Και υπάρχει διαρκώς αυξανόμενος ανταγωνισμός στον χώρο των ξηρών καρπών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία