BACK TO
TOP
Διεθνή

Για έβδομη συνεχή χρονιά μειώνεται η παραγωγή κρέατος στη Γερμανία

Η παραγωγή κρέατος στη Γερμανία μειώθηκε κατά 4% το προηγούμενο έτος, φθάνοντας τους 6,8 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, Destatis.

cows_in_germany-1572762

3
0

Τα «προκαταρκτικά» στοιχεία σήμαιναν ότι «η εγχώρια παραγωγή κρέατος μειώθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά από την κορύφωσή της το 2016 [των] 8,25 εκατομμυρίων τόνων», αναφέρει η κυβερνητική υπηρεσία Destatis.

Τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι 47,9 εκατομμύρια χοίροι, βοοειδή, πρόβατα, κατσίκες και άλογα υποβλήθηκαν σε επεξεργασία πέρυσι. Επιπλέον σφαγιάστηκαν  702,2 εκατομμύρια κοτόπουλα, γαλοπούλες και πάπιες.

Ωστόσο, ο αριθμός των χοίρων που μειώθηκε κατά 6,8% στα 43,8 εκατομμύρια. Σύμφωνα με την Destatis, ο αριθμός των χοίρων εγχώριας προέλευσης που σφαγιάστηκαν στη Γερμανία μειώθηκε κατά 7,7% σε σχεδόν 42,3 εκατομμύρια. Οι εισαγόμενοι χοίροι αυξήθηκαν κατά 19,5% σε 1,5 εκατομμύρια ζώα.

Ο αριθμός των βοοειδών που προορίζονται εμπορικά σε σφαγεία παρέμεινε σχεδόν στάσιμος το 2023, με μια μικρή μείωση κατά 0,3%, σε 3 εκατομμύρια ζώα.

Ο συνολικός όγκος βάρους σφαγής αυξήθηκε ελαφρώς σε «όλες τις κατηγορίες βοοειδών», σύμφωνα με την Destatis. Ο όγκος του επεξεργασμένου βόειου κρέατος αυξήθηκε κατά 0,6% σε 992.900 τόνους.

Η ποσότητα του επεξεργασμένου κρέατος πουλερικών αυξήθηκε κατά 1,4% σε 1,6 εκατ. τόνους το 2023. Η παραγωγή κρέατος γαλοπούλας αυξήθηκε κατά 2,7% σε 417.000 τόνους.

Σημειώνεται πως το 2022, η χώρα ανέφερε μείωση της κατά κεφαλήν κατανάλωσης κρέατος κατά 4,2 κιλά σε λιγότερο από 52 κιλά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία