BACK TO
TOP
Διεθνή

Βάζει το αρχικό κεφάλαιο για χτίσιμο νέων αγορών αγροδιατροφής το USDA

Στην επέκταση και διαφοροποίηση των εξαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων από τις ΗΠΑ σε αγορές που η καταναλωτική ζήτηση και αγοραστική δύναμη αυξάνονται προσβλέπει το νέο πρόγραμμα 300 εκατ. δολαρίων για προωθητικές ενέργειες από 66 αγροτικούς φορείς, που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας-USDA.

arxiko-kefalaio-gia-nees-agores-to-USDA

29
0

Πρόκειται για μία δράση, που έρχεται σε συνέχεια του Περιφερειακού Προγράμματος Αγροτικής Προώθησης- RAPP, που ξεκίνησε ο Υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ, Τομ Βίλσακ τον Οκτώβριο του 2023, εγκρίνοντας τη χρηματοδότηση 1,2 δισ. δολάρια στην Commodity Credit Corporation για να βοηθήσει τους εξαγωγείς των ΗΠΑ να επεκτείνουν τη βάση πελατών τους πέρα από τις παραδοσιακές και καθιερωμένες αγορές, εστιάζοντας σε περιοχές όπως η Αφρική, η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική και η Νότια και Νοτιοανατολική Ασία, όπου η καταναλωτική ζήτηση και η αγοραστική δύναμη αυξάνονται.

«Το USDA και ολόκληρη η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις επικεντρώνονται στη δημιουργία περισσότερων, νέων και καλύτερων αγορών για τους παραγωγούς και τις αγροτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και οι εξαγωγές αποτελούν κρίσιμο μέρος αυτής της προσπάθειας», είπε ο Τομ Βίλσακ κατά την ανακοίνωση του νέου προγράμματος.

«Δίνοντας τη δυνατότητα στους εξαγωγείς των ΗΠΑ να επεκτείνουν το αποτύπωμά τους σε διαφορετικές και δυναμικές νέες αγορές, το RAPP θα τους βοηθήσει να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί και ανθεκτικοί σε ένα όλο και πιο ασταθές παγκόσμιο εμπορικό περιβάλλον. Γνωρίζουμε ότι οι δυνατότητες είναι εκεί έξω, αλλά χρειάζεται χρόνος και χρήμα για να αναπτυχθούν νέες αγορές. Το USDA είναι στην ευχάριστη θέση να παράσχει το αρχικό κεφάλαιο για να βοηθήσει στην αξιοποίηση αυτών των ευκαιριών, γιατί εάν σκοπεύουμε σοβαρά να αντιστρέψουμε την παρακμή των μικρών και μεσαίων αγροκτημάτων και να δημιουργήσουμε πλούτο που παραμένει στις αγροτικές κοινότητες, είναι σημαντικό να δημιουργία και διατήρηση ποικίλων ευκαιριών αγοράς στο εξωτερικό, καθώς και στο εσωτερικό».

Ο αρχικός γύρος χρηματοδότησης RAPP θα βοηθήσει τους οργανισμούς-αποδέκτες να πραγματοποιήσουν εκατοντάδες έργα που περιλαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων και αγορών σε ολόκληρο τον γεωργικό τομέα. Για παράδειγμα:

  • Το Ινστιτούτο Cranberry σχεδιάζει να πραγματοποιήσει σεμινάρια εμπορικής εκπαίδευσης και άλλες δραστηριότητες εστιασμένες στον καταναλωτή για να στοχεύσει ευκαιρίες εξαγωγών στην Ινδία, τη Βραζιλία, την Κολομβία και τη Νοτιοανατολική Ασία.
  • Η Southern Forest Products Association στοχεύει σε νέες ευκαιρίες αγοράς για προϊόντα νότιας κίτρινης πεύκης σε όλη την περιοχή της Καραϊβικής μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων και εκδηλώσεων προώθησης.
  • Η Hazelnut Marketing Board θα διεξάγει έρευνα αγοράς και εμπορικές αποστολές για να διευκολύνει την ανάπτυξη της αγοράς φουντουκιού υποστήριξης σε αρκετές αφρικανικές χώρες.
  • Το Συμβούλιο Εξαγωγών Γαλακτοκομικών των ΗΠΑ σχεδιάζει να επεκτείνει την παρουσία του στην Αφρική χρησιμοποιώντας τη χρηματοδότηση RAPP για την καλύτερη κατανόηση και ανάπτυξη κανονισμών και ρυθμιστικών πλαισίων εισαγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων σε πολλές αγορές.
  • Η Ομοσπονδία Εξαγωγών Κρέατος των ΗΠΑ σχεδιάζει να επεκτείνει τις εξαγωγικές της προσπάθειες σε νέες αγορές στην περιοχή ASEAN και σε ολόκληρη την Αφρική, καθώς και να ενισχύσει τις επενδύσεις της στο τμήμα των καταστημάτων λιανικής στη Νότια Κορέα, την Κεντρική Αμερική και την Κολομβία.
  • Η Ένωση Ζυθοποιών θα αξιοποιήσει την ανερχόμενη σκηνή της craft μπίρας στη Νοτιοανατολική Ασία, συμμετέχοντας στην κορυφαία εμπορική έκθεση ζυθοποιίας και φεστιβάλ της περιοχής και φέρνοντας επίσης αγοραστές από εκεί στις κορυφαίες εμπορικές εκθέσεις των ΗΠΑ.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία