BACK TO
TOP
Διεθνή

Η Κίνα των τιμών κάνει βήματα βιωσιμότητας στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων

O κορυφαίος όμιλος τροφίμων της Κίνας COFCO International εκφόρτωσε το πρώτο του φορτίο σόγιας που παρήχθη με αρχές αειφορίας, χωρίς αποψίλωση, την Παρασκευή 31 Μαΐου, με παράγοντες της βιομηχανίας να μιλούν για ορόσημο για μια χώρα που μέχρι τώρα έδινε προτεραιότητα στις τιμές έναντι της βιωσιμότητας στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων.

kina-vhmata-viwshmothtas

16
0

Η Κίνα είναι ο κορυφαίος αγοραστής γεωργικών αγαθών, συμπεριλαμβανομένων της σόγιας και του βοείου κρέατος, που αποτελούν κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας αποψίλωσης των δασών, αλλά υστερεί στους δυτικούς ομολόγους στο να απαιτούν τα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του φοινικέλαιου, να μην προέρχονται από γη που συνδέεται με την αποψίλωση των δασών ή τη μετατροπή φυσικών οικοτόπων.

Αυτό αλλάζει σιγά-σιγά, με την κρατική COFCO International καθώς και την China Mengniu Dairy Company και την Inner Mongolia Yili Industrial Group Co Ltd τον περασμένο χρόνο να ζητούν από προμηθευτές και συμβούλους βιώσιμη σόγια, όπως δήλωσαν στο Reuters έμποροι και ειδικοί σε θέματα αειφορίας.

Οι όγκοι είναι μικροσκοπικοί στο πλαίσιο των συνολικών αγορών της Κίνας, εντούτοις οι επιπτώσεις της πιο πράσινης προμήθειας είναι σημαντικές, δεδομένης της αδηφάγας όρεξης της Κίνας για γεωργικά προϊόντα, ακόμη και όταν προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από τις εισαγωγές.

Η συμμετοχή της COFCO, η οποία έφερε το φορτίο της Παρασκευής στο λιμάνι Tianjin για τη θυγατρική του Mengniu Modern Farming Group, στέλνει επίσης ένα μήνυμα σε άλλους αγοραστές για την πρόθεση του Πεκίνου.

«Υπάρχει μια αξιοσημείωτη αλλαγή στις αγοραστικές τάσεις μεταξύ των Κινέζων αγοραστών προς πιο βιώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα», δήλωσε ένας μεσίτης με έδρα τη Σιγκαπούρη, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ορισμένες κινεζικές εταιρείες έχουν ζητήσει επιτακτικά σόγια χωρίς αποψίλωση και φυτικό έλαιο ουδέτερου άνθρακα από πέρυσι, δήλωσε διευθυντής μιας παγκόσμιας εμπορικής εταιρείας.

Το φορτίο 50.000 μετρικών τόνων βραζιλιάνικης σόγιας αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων της Παρασκευής είχε ρήτρα αποψίλωσης και χωρίς μετατροπή (DCF) για πρώτη φορά για παραγγελία του ελαιούχου σπόρου από την Κίνα.

«Η βιομηχανία μας πρέπει να αναλάβει δράση για να βοηθήσει στην ενίσχυση των συστημάτων τροφίμων μας (και) να προωθήσει βιώσιμες γεωργικές πρακτικές που προστατεύουν το κλίμα και το περιβάλλον μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της COFCO International, Wei Dong.

Η αποστολή είναι ένα πιλοτικό έργο που καθοδηγείται από τη Συμμαχία Τροπικών Τροπικών Δασών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για να περιορίσει την αποψίλωση των δασών λόγω εξαγωγών εμπορευμάτων. Ο εκτελεστικός διευθυντής της, Jack Hurd, είπε ότι η συμμετοχή της COFCO θα τονώσει περισσότερη κινεζική ζήτηση για βιώσιμα προϊόντα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία