BACK TO
TOP
Διεθνή

Η κινεζική COFCO βάζει πλώρη για μεγαλύτερες εξαγωγές δημητριακών μέσω επέκτασης του λιμανιού της

Μία από τις μεγαλύτερες κρατικές εταιρείες της Κίνας και ηγέτιδα δύναμη στην αγροτική βιομηχανία η COFCO και πιο συγκεκριμένα το διεθνές παρακλάδι της προβλέπει πιθανή αύξηση των συγκομιδών καλαμποκιού και σόγιας για τη σεζόν 2024-2025 στη Βραζιλία. Παράλληλα σχεδιάζει να προωθήσει την επέκταση ενός τερματικού λιμανιού κατά την διάρκεια του επόμενου έτους, κάνοντας την στην πορεία έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς σιτηρών στη χώρα.

COFCO-secures-key-Brazil-port-terminal-to-grow-export-capacity-to-14-million-tons

36
0

Μιλώντας στο Reuters, ο Luiz Noto ο καινούριος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας για σιτηρά και ελαιούχους σπόρους στη Βραζιλία, είπε ότι η πρώτη φάση κατασκευής του νέου τερματικού στο μεγαλύτερο λιμάνι της Λατινικής Αμερικής το Σάντος θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Όταν ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση, το 2026, η εξαγωγική ικανότητα της εταιρείας θα αυξηθεί από 4,5 εκατομμύρια σε 14 εκατομμύρια τόνους.

Ο Noto επισήμανε ότι ο διευρυμένος τερματικός θα μεταφέρει κυρίως σόγια και καλαμπόκι, αλλά η εταιρεία θα μπορούσε επίσης να τον χρησιμοποιήσει για εξαγωγές καφέ, ζάχαρης και βαμβακιού.

Η Βραζιλία, ο μεγαλύτερος παγκόσμιος παραγωγός και εξαγωγέας σόγιας, είχε τη δυνατότητα να συγκομίσει περίπου 170 εκατομμύρια τόνους ελαιούχων σπόρων το 2024.

Όμως, μια έντονη ξηρασία στο κεντροδυτικό τμήμα της χώρας και υπερβολικές βροχοπτώσεις στο νότο μείωσαν την παραγωγή σε 152,5 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με τα στοιχεία του λόμπι για τους ελαιούχους σπόρους Abiove για την περίοδο 2023-2024.

Παρά τη μικρότερη από την αναμενόμενη παραγωγή σόγιας, ο Noto δήλωσε ότι οι συνολικές εξαγωγές σόγιας της Βραζιλίας θα πάνε καλά το 2024, αναφέροντας «ισχυρότερες συσσωρευμένες εξαγωγές σε σύγκριση με το 2023», χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

«Όσον αφορά τις εξαγωγές καλαμποκιού, οι αριθμοί μας δείχνουν χαμηλότερο όγκο εξαγωγών για το 2024 σε σύγκριση με το 2023, κυρίως λόγω της μικρότερης συγκομιδής και της ισχυρότερης εγχώριας ζήτησης για χρήση αιθανόλης», δήλωσε ο Noto.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία