BACK TO
TOP
Διεθνή

Στο μικροσκόπιο το πρόγραμμα εργασιών γεωργίας και αλιείας ΕΕ στο συμβούλιο της 15ης Ιουλίου

Το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 στο Λουξεμβούργο, στην διάρκεια του οποίου οι υπουργοί Γεωργίας θα συζητήσουν γεωργικά θέματα που σχετίζονται με το εμπόριο και θα σκιαγραφήσουν τις κύριες προτεραιότητες στον τομέα της γεωργίας.

eurogroup_intro

8
0

Ειδικότερα, η ουγγρική Προεδρία θα παρουσιάσει δημόσια το πρόγραμμα εργασιών της και θα σκιαγραφήσει τις κύριες προτεραιότητές της στον τομέα της γεωργίας και της αλιείας κατά το επόμενο εξάμηνο.

Με βάση την ενημέρωση που θα παράσχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι υπουργοί Γεωργίας θα συζητήσουν γεωργικά θέματα που σχετίζονται με το εμπόριο, ένα ζήτημα που επανέρχεται τακτικά στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου.

Το Συμβούλιο θα διεξαγάγει επίσης, στοχευμένη συζήτηση σχετικά με τρόπους βελτίωσης της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των αγροτικών περιοχών, με έμφαση στη γενεακή ανανέωση και σε δημογραφικές πτυχές.

Μεταξύ των σημείων «Διάφορα» της ημερήσιας διάταξης, η ουγγρική Προεδρία θα ενημερώσει δημόσια το Συμβούλιο σχετικά με τα αποτελέσματα του φόρουμ πολιτικής BIOEAST για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 4 Ιουλίου 2024.

Οι υπουργοί Γεωργίας θα πραγματοποιήσουν επίσης συζήτηση κατά τη διάρκεια ανεπίσημου γεύματος με θέμα «Διατήρηση των ευρωπαϊκών διατροφικών παραδόσεων».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία