BACK TO
TOP
Διεθνή

Η Ρουμανία αυξάνει τη μεταφορά ουκρανικών σιτηρών μέσω Δούναβη

Η Ρουμανία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της να αυξήσει τον όγκο των ουκρανικών σιτηρών που διακινούνται μέσω του Δούναβη, αυξάνοντας τη μεταφορική ικανότητα και αξιοποιώντας, προσαρμόζοντας και εκσυγχρονίζοντας καλύτερα τις υποδομές που υποστηρίζουν αυτή τη δραστηριότητα, αναφέρει η υπουργός εξωτερικών της Ρουμανίας Luminica Odobescu.

Danube_Corridor

420
1

Σημειώνεται  επίσης ότι κατά τη διάρκεια τριμερούς συνάντησης στο Κισινάου, οι εκπρόσωποι της Ουκρανίας, της Μολδαβίας και της Ρουμανίας, μεταξύ άλλων, συζήτησαν την ενίσχυση «των οδών της αλληλεγγύης, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική τώρα για τη στήριξη της ανθεκτικότητας της Ουκρανίας και ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική διαδικασία ανάκαμψης».

Σύμφωνα με την ίδια, σήμερα περίπου το 68% των εξαγωγών σιτηρών και γεωργικών προϊόντων της Ουκρανίας περνάει από τη Ρουμανία.

Η Odobescu σημείωσε ότι η Ρουμανία υποστηρίζει σθεναρά τη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Δημοκρατίας της Μολδαβίας και της Ουκρανίας.

«Η Δημοκρατία της Μολδαβίας και η Ουκρανία γίνονται μέρος του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, της μόνης επιλογής που μπορεί να προσφέρει στους πολίτες τους την ασφάλεια, την ειρήνη και την ευημερία που αναζητούν και αξίζουν», διεμήνυσε η υπουργός.

πηγή: UkrAgroConsult

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία