BACK TO
TOP
Διεθνή

Βελτίωση στις αναλογίες χρέους προς περιουσιακά στα αγροκτήματα των ΗΠΑ, δείχνει το USDA

Μια νέα έκθεση από το USDA δείχνει ότι τα αγροκτήματα αναλαμβάνουν περισσότερα χρέη, αλλά οι οικονομικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί. Επίσης, οι αναλογίες χρέους προς περιουσιακά στοιχεία μπορεί να ποικίλλουν ευρέως μεταξύ ηλικιακών ομάδων και τύπου αγροκτήματος.

101481332-131100605_2

27
0

Σύμφωνα με το USDA από το 2021 έως το 2022, οι αναλογίες χρέους προς περιουσιακά στοιχεία για όλες τις εκμεταλλεύσεις μεγέθους βελτιώθηκαν και παρέμειναν χαμηλότερα από τον μέσο όρο της δεκαετίας.

Το 2022, οι μεσαίου μεγέθους οικογενειακές εκμεταλλεύσεις πουλερικών είχαν τις υψηλότερες αναλογίες χρέους προς περιουσιακά στοιχεία, ακολουθούμενες από μικρές οικογενειακές φάρμες πουλερικών, μεσαίου μεγέθους οικογενειακές εκμεταλλεύσεις γουρουνιών και μεγάλες οικογενειακές επιχειρήσεις γαλακτοκομικών εκμεταλλεύσεων.

Ο Brad Zwilling, αγροτικών επιχειρήσεων στο Ιλινόις μιλώντας στην ιστοσελίδα Brownfield  αναφέρει «Στο Ιλινόις, έχουμε φτάσει από λίγο πάνω από 250.000 $ το 2004 σε πάνω από 1.000.000 $ το 2023», λέει. «Δεν είναι επειδή δανειστήκαμε χρήματα, αλλά επειδή τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται πίσω από αυτά αυξάνονται πραγματικά. Κοιτάτε το κόστος των μηχανημάτων, το κόστος της γης».

Η Έρευνα Διαχείρισης Γεωργικών Πόρων του USDA διαπίστωσε ότι το 23% των αγροκτημάτων των ΗΠΑ είχαν χρέος το 2022. Οι μεγάλες οικογενειακές εκμεταλλεύσεις είχαν μεγαλύτερο χρέος από τις μεσαίες και οι μικρές οικογενειακές εκμεταλλεύσεις μαζί σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με λιγότερα από 240.000 δολάρια για τις μικρές οικογενειακές φάρμες.

«Βλέπουμε ότι αυτοί οι λόγοι χρέους προς περιουσιακά στοιχεία θα μπορούσαν να είναι 40 έως 50% για τους νεότερους αγρότες ηλικίας 30 ετών ή λιγότερο», εξηγεί. «Και όταν ξεπεράσετε αυτό το 60 με 70, μπορεί να κοιτάμε έναν αριθμό 10%».

Ο Zwilling λέει ότι οι κτηνοτρόφοι τείνουν να έχουν υψηλότερους δείκτες χρέους προς περιουσιακά στοιχεία απλώς και μόνο επειδή χρειάζονται περισσότερα περιουσιακά στοιχεία για να λειτουργήσουν.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία