BACK TO
TOP
Διεθνή

Παραμένει σε ύφεση η αγορά αγροτικών μηχανημάτων ΕΕ τον Ιούλιο

Όπως και τον Ιούνιο, ο δείκτης κλίματος επιχειρηματικότητας της CEMA για τον τομέα των γεωργικών μηχανημάτων στην Ευρώπη παραμένει στους -56 βαθμούς (σε κλίμακα από -100 έως +100). Ωστόσο, παρατηρείται μια αισιόδοξη προοπτική για τους επόμενους έξι μήνες.

cema_july

10
0

Η τρέχουσα κατάσταση έχει φτάσει σε νέο χαμηλό επίπεδο με το χάσμα μεταξύ αυτής και της σημαντικά καλύτερα αξιολογημένης μελλοντικής κατάστασης έχει διευρυνθεί σημαντικά. Αυτή η περιγραφή ισχύει για την αγορά στο σύνολό της, αλλά όχι για την αγορά των τρακτέρ (-69), όπου παρατηρείται ελαφριά βελτίωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, χωρίς όμως σαφή βελτίωση στη μελλοντική κατάσταση της αγοράς. Οι αγορές για μηχανήματα μεταφοράς και εξαρτήματα αξιολογούνται καλύτερα από όλα τα τμήματα (και τα δύο -45), με αισιόδοξες προοπτικές για τους επόμενους έξι μήνες.

Η ένταση σχετικά με τα πλήρη αποθέματα των αντιπροσώπων παραμένει. Τα αποθέματα εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλά (ειδικά στην Πολωνία, σημαντικά χαμηλότερα στην Ισπανία) και τα αποθέματα μεταχειρισμένων μηχανημάτων έχουν επίσης αυξηθεί σημαντικά. Σχεδόν το ένα τέταρτο των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα εφαρμόζουν επί του παρόντος εργασία μερικής απασχόλησης, και οι προσδοκίες πωλήσεων για το δεύτερο εξάμηνο του έτους παραμένουν πολύ χαμηλές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία