BACK TO
TOP
Διεθνή

Συναγερμός για τους παραγωγούς πορτοκαλιών της Σικελίας ελέω ξηρασίας

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι παραγωγοί πορτοκαλιών της Σικελίας ελέω ξηρασίας, προειδοποιώντας τις αρμόδιες εθνικές και τοπικές αρχές, πως οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία έθεσαν σε κίνδυνο την φετινή συγκομιδή τους.

sikeliaport

0
0

Η λειψυδρία που έχει φέρει η εκτεταμένη ξηρασία έχει αρχίσει να βασανίζει τους αγρότες στις κεντρικές περιοχές του νησιού, το οποίο ευθύνεται για το 65% της συνολικής παραγωγής πορτοκαλιών της Ιταλίας, ωθώντας την Σικελία σε μια από της χειρότερες χρονιές, βάσει κλίματος, που έχουν καταγραφεί ποτέ, όπως αναφέρουν σε κοινή επιστολή τους προς τις αρμόδιες αρχές δύο τοπικές αγροτικές ενώσεις.

Η επιστολή ζητάει την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ξηρασίας, όπως την αναβάθμιση των φραγμάτων και των υδατικών αποθεμάτων της Σικελίας, την μείωση των διαρροών από τους σωλήνες και την διευκόλυνση της διαδικασίας που πρέπει να ακολουθήσουν οι αγρότες, για να εντοπίσουν και να «τραβήξουν» αυτόνομα νερό.

Παράλληλα, στις απαιτήσεις των ενώσεων παραγωγών περιλαμβάνονται και οικονομικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένου της αποζημίωσης των παραγωγών για τοπικά τέλη που χρειάστηκε να πληρώσουν πέρυσι για συγκεκριμένες υπηρεσίες εξαιτίας της ξηρασίας, εκπτώσεων στους λογαριασμούς ρεύματος και καυσίμων, και αναδιάρθρωσης του συστήματος ασφάλισης με ενισχυμένη κάλυψη για σοδειές που έχουν καταστραφεί.

Το πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Σικελία είναι σημαντικό, με τις ενώσεις παραγωγών να κάνουν λόγο για κίνδυνο της ίδιας της «επιβίωσης της παραγωγής εσπεριδοειδών» του νησιού.

Με πληροφορίες από Reuters

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία