BACK TO
TOP
Διεθνή

Αγανάκτηση των Αυστραλών αγροτών ελέω της κυβερνητικής πολιτικής

Όλο και περισσότεροι Αυστραλοί αγρότες δείχνουν να δυσανασχετούν με τις πολιτικές που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση Albanese από όταν ανέλαβε την εξουσία το 2022, όπως δείχνει νέα έρευνα της ομοσπονδίας αγροτών National Farmers’ Federation (NFF) και του επικοινωνιακού ομίλου Seftons.

australiaaganakthsh

0
0

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στους 1.026 αγρότες που συμμετείχαν στην μελέτη της NFF, το 73% (σε αντίθεση με το αντίστοιχο 54% της περυσινής έρευνας)  απάντησαν πως θεωρούν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης περισσότερο βλάπτουν, παρά βοηθούν, την αγροτική παραγωγή της Αυστραλίας, μιας εκ των κορυφαίων εξαγωγών παγκοσμίως, με την αξία των αποστολών κρέατος, σιταριού και κρασιού της προς τρίτες χώρες να αγγίζει τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό έτος 2022-23.

Ιδιαίτερη δυσφορία έχει προκαλέσει η νομοθεσία που πέρασε η Αυστραλή κυβέρνηση το 2022, βάσει της οποίας απαγορεύονται οι εξαγωγές ζωντανών προβάτων, και που προβλέπει περιορισμό της ποσότητας νερού προς άρδευση των χωραφιών σε συγκεκριμένες περιοχές, ενώ και η επιβολή φόρων βιοασφάλειας στους αγρότες, σε συνδυασμό με την απόπειρα προώθησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έχει προκαλέσει την αγανάκτηση του πρωτογενούς κλάδου της χώρας.

Μάλιστα, το 80% δήλωσε πως η κυβέρνηση Albanese δεν καταβάλει καν προσπάθεια να καταλάβει τα ζητήματα των αγροτών, ενώ μόλις το 10% ανέφερε πως πιστεύει ότι οι πολιτικές της πολιτείας θα επιφέρουν ένα θετικό μέλλον για τον αγροτικό τομέα. Τέλος, μόνο το 50% απάντησε πως είναι αισιόδοξο για την ανάπτυξη της βιομηχανίας φαγητού και ινών της χώρας, έναντι του 56% την περασμένη χρονιά.

Τα αποτελέσματα αυτά δεν πρέπει να προκαλούν εντύπωση πάντως, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της NFF, David Jochinke, αφού όλα τα μέτρα που προαναφέρθηκαν έχουν ζημιώσει και θυμώσει τους Αυστραλούς αγρότες, που πιστεύουν ότι οι επιβλαβείς κινήσεις της πολιτείας είναι καθοδηγούμενες από ομάδες ακτιβιστών και πολιτικούς.

Με πληροφορίες από Reuters

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία