BACK TO
TOP
Διεθνή

Η ΕΕ προετοιμάζεται για αλλαγές στην εμπορική και αγροτική πριν την ένταξη της Ουκρανίας στο μπλοκ

Η Ουγγαρία θα συνεχίσει να διατηρεί την απαγόρευση της στις εισαγωγές ουκρανικών αγροτικών προϊόντων, αλλά θα επιτρέψει τη διαμετακόμισή τους και θα ασκήσει πιέσεις στην ΕΕ να αναπτύξει κανόνες που θα λαμβάνουν υπόψη τα συμφέροντα των Ούγγρων αγροτών.

kachka

33
0

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας της Ουκρανίας Taras Kachka δήλωσε ότι εντός των επόμενων 9-10 μηνών η Ουκρανία και η ΕΕ θα πρέπει να καθορίσουν τις εμπορικές παραμέτρους προτού η χώρα ενταχθεί στο μπλοκ.

Η θέση της Ουγγαρίας θα είναι κρίσιμη σε αυτό το θέμα λόγω της προεδρίας της ΕΕ και επειδή διατηρεί ορισμένους περιορισμούς στις εξαγωγές ουκρανικών γεωργικών προϊόντων. Η Πολωνία, κατά τη διάρκεια της προεδρίας της ΕΕ το 2025, σχεδιάζει να συνεχίσει τις συζητήσεις και την εφαρμογή της Πράσινης Συμφωνίας, να κάνει αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και να καθορίσει τους όρους της μελλοντικής ένταξης της Ουκρανίας.

Ο Υπουργός Γεωργίας της Πολωνίας δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει τεράστιες δυνατότητες γεωργικής παραγωγής και είναι σημαντικός εξαγωγέας γεωργικών προϊόντων, επομένως είναι απαραίτητο να γίνουν αλλαγές στη γεωργική πολιτική και να θεσπιστούν κανονισμοί για τη διασφάλιση της σταθερότητας των μεμονωμένων γεωργικών αγορών στην ΕΕ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία