BACK TO
TOP
Διεθνή

Χάνσεν, Χούκστρα, Καδής στο κάδρο για την θέση του Επιτρόπου Γεωργίας

Σε ένα περίπλοκο παζλ, αναδεικνύεται η προσπάθεια για την σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την σύνθεση της οποίας αναμένεται να ανακοινώσει πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

epitroph-gewrgias

96
1

Η Πρόεδρος της Επιτροπής καλείται να ζυγίσει τις αποφάσεις της σταθμίζοντας παράγοντες που περιλαμβάνουν το φύλο, τα πολιτικά κόμματα και τη γεωγραφία. Επιπλέον, οι εθνικοί ηγέτες και οι υποψήφιοι τους για τις θέσεις των Επιτρόπων στις Βρυξέλλες παζαρεύουν τα χαρτοφυλάκια, ελπίζοντας να εξασφαλίσουν μια ισχυρή θέση. Το μεγαλύτερο μέρος του λόμπι γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες, σε απευθείας συνομιλίες μεταξύ της φον ντερ Λάιεν και των ηγετών των χωρών. Κάποιες όμως συζητήσεις γίνονται και δημόσια, με στόχο να πιέσουν τη φον ντερ Λάιεν και την ομάδα της.  

Για το αγροτικό χαρτοφυλάκιο, τα ονόματα που βρίσκονται στο κάδρο είναι αυτά του Κρίστοφ Χάνσεν, Βόπκε Χούκστρα και του Κώστα Καδή.

Η φον ντερ Λάιν, όπως σχολιάζει το politico θα αναζητήσει ένα πιο σταθερό ζευγάρι χέρια από αυτά του Πολωνού σημερινού επιτρόπου Γεωργίας, Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι που φέρεται να μην είχε τις απαιτούμενες επιδόσεις και παραγκωνίστηκε στην πρώτη της θητεία.

Ο Κρίστοφ Χάνσεν του Λουξεμβούργου συμμετείχε στην Επιτροπή Γεωργίας της χώρας του από το 2023 και υπηρέτησε επίσης στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (INTA) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου βοήθησε στην καθοδήγηση των εθνικών σχεδίων για την αγροτική πολιτική της ΕΕ. Ο Χάνσεν προέρχεται από αγροτική οικογένεια, και έχει δηλώσει ανοικτά ότι ενδιαφέρεται για την θέση του Επιτρόπου γεωργίας, ενώ η ξαδέρφη του, Martine Hansen, είναι υπουργός Γεωργίας του Λουξεμβούργου.

Ο Ολλανδός Βόπκε Χούκστρα, μπήκε στα…παπούτσια του επικεφαλής του Green Deal, Φράνς Τίμερμανς, μετά την αποχώρηση του τελευταίου πριν από ένα χρόνο. Θεωρείται ότι είναι πιο πιθανό να αναλάβει τον εμπορικό χαρτοφυλάκιο, από αυτό της γεωργίας.

Η Κύπρος όρισε τον πρώην υπουργό Γεωργίας και βιολόγο Κώστα Καδή, ο οποίος επιθυμεί να αποκτήσει τη θέση της Μεσογείου που πρόκειται να δημιουργηθεί σύντομα. Ωστόσο, ο Kadis είναι γνωστό ότι ενδιαφέρεται και για το χαρτοφυλάκιο της γεωργίας.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

04-09-2024 18:01ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ

ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ γεια σε όλους Είμαι Έλληνας Αγρότης και αντιμετώπισα πολλά οικονομικά προβλήματα αλλά χάρη στον ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ κατάφερα να συνέλθω από τις οικονομικές μου δυσκολίες.Για όλες τις οικονομικές σας ανάγκες επικοινωνήστε με το ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ και θα βρείτε λύσεις στα προβλήματά σας. Απλώς με βοήθησε με ένα μικρό ποσό των 45.000 € που μου έκανε πραγματικά καλό. Email: sofia070177@gmail.com ΣΗΜΕΙΩΣΗ Εάν δεν είστε από την Ελλάδα , μείνετε μακριά. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία