BACK TO
TOP
Διεθνή

Βελτίωση κλίματος στα αγροτικά μηχανήματα ΕΕ τον Σεπτέμβριο

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της CEMA για τη βιομηχανία γεωργικών μηχανημάτων στην Ευρώπη σημείωσε ελαφρά βελτίωση τον Σεπτέμβριο, αυξανόμενος από -57 σε -54 μονάδες, παραμένοντας ωστόσο σε αρνητικό έδαφος (σε κλίμακα -100 έως +100).

2024_09_-_Barometer

14
0

Η μικρή αυτή ανάκαμψη οφείλεται αποκλειστικά στις λιγότερο αρνητικές προβλέψεις για το επόμενο εξάμηνο, καθώς η τρέχουσα  επιχειρηματική δραστηριότητα παραμένει κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Παρόμοια εικόνα παρατηρείται όσον αφορά τις παραγγελίες, για την οποία οι μελλοντικές προσδοκίες έχουν βελτιωθεί ελαφρώς τους τελευταίους μήνες, ενώ οι τρέχουσες παραμένουν αρνητικές τόσο στην Ευρώπη όσο και εκτός αυτής.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα εξακολουθούν να βλέπουν χαμηλές επενδυτικές ανάγκες σε όλες τις χώρες, συνεπώς, παρά τις μικρές βελτιώσεις, δεν υπάρχει ακόμη μία ενιαία ευρωπαϊκή αγορά με θετικά επίπεδα εμπιστοσύνης.

Όσον αφορά τον συνολικό ετήσιο κύκλο εργασιών, οι εκπρόσωποι του κλάδου αναμένουν μέση πτώση κατά 10% το 2024 και προβλέπουν σταθερή τάση για το επόμενο έτος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία