BACK TO
TOP
Διεθνή

Σχέδια ΚΑΠ και αλιευτικές δυνατότητες στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στις 23 Σεπτεμβρίου

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2024, το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες, με κρίσιμα θέματα στην ημερήσια διάταξη που επηρεάζουν τόσο τη γεωργία όσο και την αλιεία στην Ευρώπη. Η συνεδρίαση αναμένεται να εστιάσει σε δύο βασικούς τομείς: την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και τις αλιευτικές δυνατότητες για το 2025.

kap2

16
0

Τα κυριότερα σημεία της ατζέντας

Στον τομέα της γεωργίας, οι υπουργοί θα εξετάσουν την τρέχουσα κατάσταση των γεωργικών αγορών, εστιάζοντας στις συνέπειες της πρόσφατης εισβολής στην Ουκρανία. Θα συζητήσουν επίσης την πρόοδο και τις προκλήσεις του δεύτερου έτους εφαρμογής των στρατηγικών σχεδίων της ΚΑΠ. Η δημόσια συζήτηση αναμένεται να περιλαμβάνει ανάλυση της επίδρασης της ΚΑΠ στην ευρωπαϊκή γεωργία και τη δυνατότητα προσαρμογής στις νέες συνθήκες της αγοράς.

Επιπλέον, οι Υπουργοί Αλιείας θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις επικείμενες ετήσιες διαβουλεύσεις ΕΕ-ΗΒ για τις αλιευτικές δυνατότητες για το 2025, καθώς και για τις ετήσιες διαβουλεύσεις ΕΕ-Νορβηγίας και παράκτιων κρατών για το επόμενο έτος.

Άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Μεταξύ των «λοιπών θεμάτων» της ημερήσιας διάταξης, η ουγγρική Προεδρία θα παράσχει δημόσια στο Συμβούλιο πληροφορίες σχετικά με:

  • τη διάσκεψη κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων για τις κτηνιατρικές υπηρεσίες (Βουδαπέστη, 11 Σεπτεμβρίου 2024)
  • την Επιτροπή Δασών του FAO (Ρώμη, 22-26 Ιουλίου 2024) και τέλος,
  • την Επιτροπή Γεωργίας του FAO – Υποεπιτροπή Κτηνοτροφίας (Ρώμη, 16-18 Ιουλίου 2024)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία