BACK TO
TOP
Διεθνή

Τονωτική ένεση οι βροχές για τις προοπτικές συγκομιδής στην Αυστραλία λέει η Rabobank

Κλίμα αισιοδοξίας μεταξύ των αγροτών για το μέλλον της αγροτικής οικονομίας έχουν φέρει οι πρόσφατες αναζωογονητικές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Αυστραλίας, όπως διαπιστώνει η τριμηνιαία έρευνα της Rabobank.

Farm

18
0

Η Αυστραλία, μία από τις κορυφαίες χώρες εξαγωγής γεωργικών προϊόντων, είχε αντιμετωπίσει αρνητικές προγνώσεις νωρίτερα μέσα στη χρονιά λόγω της ασυνήθιστα χαμηλής βροχόπτωσης, που απείλησε τις αποδόσεις καλλιεργειών και βοσκοτόπων.

Η βελτίωση των βροχοπτώσεων έχει ενισχύσει τις προοπτικές συγκομιδής, ενώ η ισχυρή ζήτηση εξαγωγών έχει ενδυναμώσει τις τιμές των κτηνοτροφικών προϊόντων.

«Αποτελεσματικό ξεκίνημα»

«Η αρχή της φετινής σεζόν ήταν ανομοιόμορφη, αλλά σε πολλές αγροτικές περιοχές, κυρίως στη Δυτική Αυστραλία, όπου οι εποχικές συνθήκες έμοιαζαν τραγικές το περασμένο τρίμηνο, πλέον έχουν βελτιωθεί σημαντικά», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Rabobank, Marcel van Doremaele.

«Οι κτηνοτρόφοι είναι πιο αισιόδοξοι μετά τις βελτιώσεις στις τιμές των βοοειδών και των προβάτων, ενώ υπάρχουν και θετικά σημάδια για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων», πρόσθεσε.

«Ωστόσο, οι παραγωγοί σιτηρών και βαμβακιού, αντιμετωπίζουν πιο αρνητικές συνθήκες λόγω των παγκόσμιων παραγόντων που ασκούν πτωτική πίεση στις τιμές».

Αναμενόμενη Βελτίωση

Η έρευνα της Rabobank, που πραγματοποιήθηκε σε περίπου 1.000 αγρότες, έδειξε σημαντική αύξηση της αισιοδοξίας για την αγροτική οικονομία. Το 23% των ερωτηθέντων αναμένει βελτίωση της κατάστασης το επόμενο έτος, σε σύγκριση με μόλις 15% πριν από τρεις μήνες.

Παράλληλα, το 27% προέβλεψε επιδείνωση των συνθηκών, μειωμένο ποσοστό από το 36%, ενώ το 47% θεωρεί ότι η κατάσταση θα παραμείνει σταθερή.

Η ξηρασία παραμένει η κύρια ανησυχία για τους αγρότες, αλλά το ποσοστό αυτών που ανησυχούν έχει μειωθεί. Επιπλέον, η ανησυχία για την αύξηση του κόστους εισροών έχει υποχωρήσει.

Στον τομέα των τεχνολογιών, η Αυστραλία ανακοίνωσε νέες κανονιστικές πρωτοβουλίες κατά της παραπληροφόρησης. Από την περασμένη εβδομάδα, η χώρα θα επιβάλλει πρόστιμα έως και 5% των παγκόσμιων εσόδων στις διαδικτυακές πλατφόρμες που αποτυγχάνουν να αποτρέψουν τη διάδοση ψευδών πληροφοριών. Η κίνηση αυτή εντάσσεται σε μια διεθνή προσπάθεια για τον περιορισμό της επιρροής μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, προκαλώντας ωστόσο αντιδράσεις από υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία