BACK TO
TOP
Διεθνή

Στο έλεος του τυφώνα Μίλτον βρίσκεται όλη η Φλόριντα

Μπορεί το μέγεθος του τυφώνα Μίλτον να υποβαθμίστηκε λίγο πριν φτάσει στις ακτές πέφτοντας στο νούμερο δύο της σχετικής βαθμίδας, ωστόσο χτυπά με μεγάλη σφοδρότητα τις περιοχές από τις οποίες περνά.

florida-m

16
0

Λίγο πριν τις 3 το πρωί της Πέμπτης άρχισε να χτυπά τις πρώτες περιοχές στη Φλόριντα με βασικά χαρακτηριστικά τους θυελώδεις ανέμους και τις καταιγίδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι τρία γραφεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Φλόριντα είχαν εκδώσει συνολικά 133 προειδοποιήσεις για ανεμοστρόβιλους που σχετίζονται με τον τυφώνα Μίλτον.

Εκατομμύρια σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ πριν φτάσει στις ακτές της Φλόριντα ο τυφώνας είχαν αναφερθεί καταστροφές σε περισσότερα από 100 σπίτια λόγω των ανέμων.

Ο σερίφης της κομητείας Σεντ Λούσι επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν «πολλαπλοί θάνατοι» στην κομητεία μετά από ένα ξέσπασμα ανεμοστρόβιλου την Τετάρτη. Ο σερίφης Κιθ Πίρσον επιβεβαίωσε ότι πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Spanish Lakes Country Club. Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν.

«Έχουμε δεκάδες σπίτια στην κομητεία Σεντ Λούσι που έχουν υποστεί ζημιές, μερικές καταστροφικές ζημιές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κομητείας Σεντ Λούσι, Έρικ Γκιλ. «Συνεργαζόμαστε με την πυροσβεστική υπηρεσία της κομητείας Σεντ Λούσι … Εθνική Φρουρά, καθώς και με μονάδες από το γραφείο του σερίφη, ακόμη και με υπηρεσίες πρώτης ανταπόκρισης από τις γύρω κομητείες για να βοηθήσουν στην έρευνα και τη διάσωση».

Τόνοι νερού σε όλη τη Φλόριντα

Η βροχή είναι ασταμάτητη από όπου περνά ο τυφώνας με τους ειδικούς να προειδοποιούν για πλημμύρες. Ήδη, πολλές περιοχές έχουν καλυφθεί από τόνους νερού όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί από την περιοχή της Βενετίας.

Την ίδια ώρα στην κομητεία Μάρτιν οι τοπικές αρχές αναφέρουν ότι υπήρξαν τραυματισμοί ανθρώπων και πολλές ζημιές. «Εκτιμάται ότι δεκάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ορισμένες σοβαρές. Υπήρξαν ελαφροί/σοβαροί τραυματισμοί, ωστόσο, δεν έχουν αναφερθεί νεκροί αυτή τη στιγμή», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Χ η πυροσβεστική υπηρεσία της κομητείας.

πηγή: tovima.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία